"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tizenhetedszer tartott trófeaszemlét a Zalaerdő

Tizenhetedszer tartott trófeaszemlét a Zalaerdő

Idén is sokakat vonzott a kíváncsiság, hogy lássák a Zalaerdő Zrt. vadászterületein elejtett gímbikák trófeáit. A 17. alkalommal megrendezett szemlén Rosta Gyula vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatott az elmúlt vadászati szezonról.

– Az átlagosnál jobb évet zártunk. Összesen 4-5 hét vadászati időt tudunk magunk mögött, a trófeás vadak elejtését csak kisebb körülmények nehezítették. Ezek közül az egyik a trófeabírálati szempontok szigorítása, ami nagy kihívás elé állította szakképzett kollégáinkat. Az érmes átlagsúlyok idei eredményei meghaladják az elmúlt 10 év átlagát. És társaságunk szentpéterföldi erdészeténél esett az év legmagasabb pontszámú magyar gímbikája.

A vezérigazgató beszámolt azokról a trófeákról is, melyek részt vettek az országos bírálaton. A legkiemelkedőbb egy Pördeföldén lőtt 255,21 pontos, melynek gazdája 12 éves gímszarvas volt. A trófea súlya 15,58 kilogramm. Mellette sikerült kilőni két, 11 kg fölötti aganccsal bíró szarvasbikát. Az arany minősítésű trófeák száma is kiemelkedő, elhangzott: az elmúlt 30 év legjobb eredményét érték el. A 130 bemutatott trófea közül 23 kapott arany minősítést, az ezüstök száma 46, a bronzérmes 35, az érem nélküli bírált 26 volt. Az összes bemutatott trófea átlagsúlya 7,76 kg, az érmeseké 8,48 kg.

Forrás: zaol.hu

Szerző: Korosa Titanilla

Fotók: zaol.hu/Korosa Titanilla

Hírszerkesztő: Nagy László