"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Új tanösvény készült a Soproni Parkerdőben

Új tanösvény készült a Soproni Parkerdőben

Elkészült a Soproni Parkerdő másfél kilométer hosszú Vadgazdálkodási és Vadászati Tanösvénye, amely interaktív információs táblákkal, kipróbálható vadgazdálkodási berendezésekkel várja a közönséget.

Bánáti LászlóTanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) parkerdei és kommunikációs igazgatója kifejtette: a hat állomásból álló tanösvény kiindulási pontja (Sopron) Brennbergbánya-Ritzing (Récény) határátkelőnél van, nyomvonala pedig követi a magyar-osztrák határszakaszt, érintve a Soproni-hegység legmagasabb pontját a Magas-bércet (557m).

Mindegyik állomásnál, az út mentén elhelyeztek egy interaktív, információs táblát, ahonnan egy ösvény vezet a megnézhető és kipróbálható vadászati berendezésekhez.

A táblák egy-egy fontos vadászati, vagy vadgazdálkodási témát dolgoznak fel, továbbá bemutatnak egy-egy állatfajt – említette a parkerdei és kommunikációs igazgató.

A tanösvény célja az oktatás, illetve a vadgazdálkodás és a vadászat feladatainak megismertetése a közönséggel, hogy változtasson például a szakma sokszor téves és negatív megítélésén – tette hozzá Bánáti László.

A Vadgazdálkodási és Vadászati Tanösvény kialakítása hárommillió forintba került, amit a TAEG Zrt. saját forrásból fedezett. A kiegészítő eszközöket, berendezéseket ugyanakkor a Nyugat-magyarországi Egyetem vadgazdamérnök-hallgatói építették meg.

Sopronban található az ország első tanösvénye is, a Ciklámen Tanösvény, amit 1971-ben hoztak létre.

Forrás: hirado.hu

Fotók: Erdő-Mező Online/Hajdu Márk

Hírszerkesztő: Nagy László