"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Újabb összefogás természeti értékeink megőrzéséért

Újabb összefogás természeti értékeink megőrzéséért

Együttműködési megállapodást kötött a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Komárom-Esztergom vármegyében a rendőrség tavaly több alkalommal tartott ellenőrzést az erdőgazdaságokkal természeti értékeink közös megóvásáért. A kezdeményezéshez most a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park is csatlakozott, mely szervezetekkel a napokban a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött. Ennek fő célja a vagyonkezelt erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, jogosulatlan és orvvadászat, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – megelőzése és felderítése. Az összehangolt ellenőrzés-sorozat május 6-án vette kezdetét egy sajtótájékoztatót követően.

A rendőr-főkapitányság együttműködése az erdészeti társasággal és a nemzeti parkkal hosszú évekre nyúlik vissza. A jövőben is fontosnak tartják a folyamatos konzultációt, a közös fellépéseket. Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turista-, a földutakat és az erdőterületre bejutási pontokat. A szankcionálás módja széles körű. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírságot szabhatnak ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

A közös szolgálatba ezúttal a főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség (KR) munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális, elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

Forrás: police.hu, Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: police.hu

Hírszerkesztő: Nagy László