"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Viharkárok nyomait számolták fel a diákok

Viharkárok nyomait számolták fel a diákok

Véget ért az Erzsébet Ifjúsági Alap szemléletformáló kampánya: országosan mintegy 900 diák vett részt elméleti oktatásban és különféle élőhely-kezelési munkálatokban. Nem csak elméleti tudást szereztek környezetvédelemről, erdőgazdálkodásról, hanem a gyakorlati munkában tapasztalatot is.

A címadó faültetésen kívül a tanulók többek között szemétszedésben, cserjeirtásban vagy a jövendőbeli telepítésekhez elengedhetetlen makkok és tobozok begyűjtésében is segítettek, a helyi igényekhez igazodva. Az ifjúsági alap kommunikációs csoportjától megtudtuk: Szegeden két iskola – a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola és a Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola – diákjai vettek részt a programban.

Ötven diák végzett önkéntes munkát a DALERD Zrt. által kezelt erdőségek területén, két helyszínen segítették az erdészek munkáját. Mindkét helyen rendezték a sétaút környékét, a nyár végén történt viharkárok nyomait számolták fel, pihenőhelyeket létesítettek és tartottak karban, facsemetéket ültettek. A Gergő ligetben 60 darab őshonos nyár- és fűzcsemetével pótolták a korábban kipusztult idős fákat, a Szegeden frissen telepített emlék­erdőben 100 őshonos kőris- és vadgyümölcsfát ültettek.

A kampány során országosan összesen 5889 csemetét ültettek, a legtöbbet a Kisalföldi Erdőgazdaság területén, ahol korábban kivágott területeket telepítettek újra.

Forrás: delmagyar.hu

Fotók: Erzsébet Ifjúsági Lap

Hírszerkesztő: Nagy László