"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Magyar Vadásznap a Párizsi Magyar Nagykövetségen

Magyar Vadásznap a Párizsi Magyar Nagykövetségen

A magyar vadállomány és vadgazdálkodás szakmai elismertsége jónak mondható nemzetközi téren is, de minél Nyugatabbra és távolabbra tekint az ember az ismertség annak arányában csökken. A ’70-’80-as évek óta felnőtt egy nyugat- európai vadásznemzedék, akinek a magyar vadászterületek csak egy választási lehetőséget jelentenek.

A magyarországi vadászati lehetőségek jó adottságokkal indulnak a nemzetközi konkurencia viszonyok között is. A Magyar Turizmus Zrt. és a 22 magyar állami erdészeti részvénytársaság közösen népszerűsíti a magyar vadászati lehetőségeket a nemzetközi piacon, mely együttműködésnek jó példája volt a 2012. november 7-i párizsi magyar vadásznap közös megszervezése. A Magyar Turizmus Zrt. Párizsi Képviselete a Párizsi Magyar Nagykövetség impozáns épületébe hívta meg a francia vadászok és vadászatszervező irodák képviselőit, illusztris személyeket, hogy előadásokkal bemutassák a magyar vadgazdálkodás múltját és jelenét, felajánlva a szorosabb együttműködés lehetőségét. A meghívást elfogadva, jelenlétükkel szaktekintélyek tisztelték meg a rendezvényt, többek között:

- Alain Durand úr, a Francia Vadászok Országos Szövetségének első alelnöke, aki 1,2 millió francia vadász képviseletben volt jelen,

- két patinás múltú párizsi vadászatszervező iroda ügyvezető igazgatói is jelen voltak,

- a vadászati szaksajtótól Jean-Christophe Taillefer úr jelent meg,

A vadászturizmushoz köthetően egyéb más tevékenységek befektetői is érdeklődtek a magyar vadásznap iránt, így a Közép-Európai Kastélyok Társaságának elnöke is a jelenlevők között volt.

Packi Barbara, az MT Zrt. Párizsi Képviseletvezetője átfogó előadást tartott a magyarországi turisztikai és utazási lehetőségekről, felvezetve az utána következő vadászati előadást. A 22 magyar állami erdészeti Zrt. vadgazdálkodását és vadászatát a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezetője Gőbölös Péter vezérigazgató bemutatta be, akinek képekkel és tényadatokkal alátámasztott figyelemfelkeltő előadását élénk szakmai párbeszéd követte. Kiegészítésként levetített magyarországi vadász videó felvételek után barátságos beszélgetés indult a francia jelenlevők és a magyar vendéglátóik között. A magyar ételeket és borokat felvonultató munkaebédhez Prof. Dr. Trócsányi László Nagykövet úr is csatlakozott, tovább emelve az esemény jelentőségét. A jelenlévő francia vendégek közül többen is a magyarországi vadászati tapasztalatikról elismerően nyilatkoztak. A vadásznap abban a reményben zárult, hogy a francia-magyar vadászati kapcsolatok számos területen bővíthetők, fejleszthetők.

Forrás: MT Zrt.,Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Szerző: Kovács Tamás

Hírszerkesztő: Nagy László