"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Végleges vagyonkezelések megkötése a Minisztériumban

Végleges vagyonkezelések megkötése a Minisztériumban

Február 15-én a Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor miniszter, Bitay Márton államtikár és a 22 állami erdőgazdasági részvénytársaság vezérigazgatói és képviselői aláírták a végleges vagyonkezelési szerződéseket, így a szakmatörténeti jelentőségű eseményen megszűnt a több mint két évtizedes függő jogi helyzet.

Az aláírások előtt Fazekas Sándor miniszter köszöntötte a megjelent vezérigazgatókat és az NFA képviselőit. Mint elmondta éppen időszerű volt az eddigi ideiglenes állapotok felszámolása és a folyamatos meghosszabítások lezárása, a végleges kezelői szerződések megkötésével. A korábbi jogi helyzettől függetlenül az állami erdőgazdaságok európai színvonalon végezték és végzik ma is a szakmai feladataikat - tette hozzá a miniszter.

Bitay Márton államtitkár jelképerejűnek nevezte, hogy éppen 2016-ban, az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150.  jubileumi évében, és az erdőtörvény módosításának időszakában kerülnek aláírásra a dokumentumok.

Mint kiemelte, a véglegesített szerződések azt bizonyítják, hogy a minisztérium szerint az állami erdők kezelése a hazai erdész szakemberek kezében van a legjobb helyen. Végezetül megköszönte, az ideiglenes jogi alapok ellenére is, az állami erdőgazdaságok eddigi magas színvonalú munkáját.

További képek a kibővített aláírási munkaértekezletről a Híralbumok képgalériában tekinthetőek meg a szövegkapcsolóra kattintva!

Forrás: OEE, FM

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László