"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szent György-emlékérmet kapott a vértesi erdész

Szent György-emlékérmet kapott a vértesi erdész

Személyesen mondott köszönetet a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány annak az erdésznek, aki megtalált, és ezzel megmentett a fagyhaláltól egy eltűnt idős férfit Vértessomlón.

A Komárom-Esztergom megyei településről az új év első napjának délelőttjén jelentették be a rendőrségre, hogy eltűnt az otthonából egy 79 éves helyi lakos. Az eltűnt idős ember felkutatására percek alatt rendőrök, polgárőrök, helyi önkéntes tűzoltók, erdészek, vadászok és más falubeliek gyűltek össze a körzeti megbízott hívására. A kutatócsoportnak gyorsan kellett cselekednie, hogy még sötétedés előtt megtalálja a férfit. A keresés végül valóban még a sötétség beállta előtt eredményre vezetett, s az idős embert egy helybeli erdész találta meg a falu melletti Eperhegyi erdőben, öt kilométerre a férfi otthonától.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Farkas Gábor rendőr ezredes e hét csütörtökön személyesen mondott köszönetet a megtaláló Ádám Lászlónak, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével együtt. A főkapitány Vértessomló Polgármesteri Hivatalában adott át Szent-György emlékérmet az erdésznek, aki a kihűléstől és a biztos fagyhaláltól mentette meg az idős férfit.

Forrás: Havaria Press

Fotók: police.hu

Hírszerkesztő: Nagy László