"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Vezetőváltások három állami erdőgazdaságnál

Vezetőváltások három állami erdőgazdaságnál

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mint az állami erdészeti társaságok tulajdonosi jogainak gyakorlója három állami erdőgazdaság - a DALERD Zrt., a VADEX Zrt. és a HM Budapest Erdőgazdasági Zrt. - vezetésében döntött személyi változásokról.

A DALERD Zrt. esetében 2013. június 10-én nyugállományba vonult Vass Sándor, és ugyanezen időponttól az MFB Zrt. kinevezte Spiegel Endrét, a Gyulai Erdészet eddig igazgatóját a Társaság vezérigazgatójává. Vass Sándor 1993 óta vezette a Délalföldi Erdészeti Zrt-t. 2012-ben a hatékony erdőgazdálkodás érdekében hosszú időn át végzett munkájáért Pro Silva Hungariae Díjjal tüntették ki.

A VADEX Zrt. eddigi vezérigazgatója, Kisteleki Péter szintén nyugdíjba vonult. Utódja a vezérigazgatói poszton Majoros Gábor, eddigi termelési vezérigazgató-helyettes lett. Kisteleki Pétert, az OEE Pártoló Tagi Tanácsa elnökét, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, 2013-ban pedig Pro Silva Hungariae Díjjal tüntették ki a hagyományos erdőgazdálkodás, ökoturizmus, fafeldolgozás és vadgazdálkodás érdekében végzett négy évtizedes munkájáért.

A HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatói pozíciójából 2013. június 7-i hatállyal visszahívták Horváth Dénest, és 2013. június 8-tól utódjának Szalay Lászlót, korábbi területgazdálkodási igazgatót nevezte ki a tulajdonos.

Forrás: MFB Zrt.

Fotók: Greguss László Géza

Hírszerkesztő: Nagy László