"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Zöld Nap a Tamási Aranyerdő Óvodában

Zöld Nap a Tamási Aranyerdő Óvodában

2016. március 22-én a Víz Világnapján a Tamási Aranyerdő Óvodában zöld napot rendeztek. A program a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel-Annafürdői Erdei Iskolájának lelkes dolgozói által valósulhatott meg, akik eszközökkel és színvonalas programmal készültek az eseményre. A csoportszobák és az óvoda aulája biztosították a helyszínt, ahol különböző állomásokat alakítottak ki.

Tavaszi rendezvény lévén a témakörök is az évszak köré épültek: 1. Költöző madaraink: papírfecskék készítése. 2. Erdei kincseink: agancsokkal, prémekkel és termésekkel való ismerkedés. 3. Tavasz, hóolvadás: szélforgó készítése. 4. Tavasz, virágzás: somvirág készítése. 5. A gyógyító erdő: gyógyteák, lekvárok kóstolása. 6. Rovarok ébredése: pillangó készítés. 7. Erdő Ernő bácsi meséi filmvetítés.

Az óvodások nagy érdeklődéssel készítették a különböző kézműves termékeket. Sikert aratott a gyermekek körében a hullajtott agancsokkal, szőrmékkel, gereznákkal és erdei termésekkel való ismerkedés nemcsak vizuális módon, hanem tapintás útján is, miközben hallgatták a hozzájuk kapcsolódó ismereteket.

Kedvelt helyszín volt az a csoportszoba, ahol a gyermekek a 22 állami erdészeti Zrt. által készíttetett Erdő Ernő bácsi meséi c. ismeretterjesztő-mesefilm sorozatot tekinthették meg. A gyógyteákat és lekvárokat szívesen kóstolgatták, ízlelgették az óvodások, így ismerkedve az erdő ízeivel.

Természetesen mindez nem valósulhatott volna meg a Tamási Aranyerdő Óvoda kollektívája és a Környezeti Munkacsoportja nélkül, akik a 12 óvodai csoport gyermekeit ügyesen terelgették a különböző foglalkozások helyszínei között, valamint segítették az Erdei Iskola dolgozóinak munkáját.

Forrás: Tamási Aranyerdő Óvoda, Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Fotók: Tamási Aranyerdő Óvoda

Hírszerkesztő: Nagy László