"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Zöldülnek a települések Veszprém megyében is

Zöldülnek a települések Veszprém megyében is

A természet megőrzésével, illetve a zöld területek növelésével hozzájárulunk az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője a Településfásítási Program őszi ültetésének újabb állomásán, Olaszfaluban.

A képviselő kiemelte, napjainkban az egyik legsürgetőbb feladat a környezetünk védelme, a klímaválság elleni küzdelem, illetve a fenntarthatóság növelése, amelyekre különös figyelmet kell fordítani, ezért az Agrárminisztérium is kiemelt ügyként kezeli. A fákat a jövő nemzedékének ültetjük – fogalmazott.

Ovádi Péter kitért az Unokáink Fája Program nevű kezdeményezésre is, amelyet tavaly a választókörzetében dolgozó polgármesterek és civil szervezetek összefogásával hívott életre. Rendkívül fontos a kistelepülések figyelmét is felhívni a környezetvédelemre, hiszen egyetlen fa elültetése is hozzájárul az egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez – tette hozzá.

Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára beszédében kijelentette, a rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel idén tavasszal már megduplázott, 1 milliárd forintos keretösszeggel indult el a Településfásítási Program második üteme, Olaszfaluval együtt pedig összesen 887 település nyerte el a pályázatot. A Program két ütemének keretében csaknem 36 ezer fa kiültetésére kerül sor mintegy 1362 településen.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: Kovács Bálint

Hírszerkesztő: Nagy László