"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Idén is megfutottuk!

Idén is megfutottuk!

Második alkalommal rendezte meg a SEFAG Zrt. a Nyárköszöntő Futóversenyt május 13-án, szombaton a Zselicben, a Ropolyi-tó mellett. Idén már nem csak profik indultak. Felkészült versenyzők számára félmaratoni távot – melyen egyéniben és váltóban is indulhattak −, kezdőknek és hobby futóknak 3,8 km-es, bátorító távot jelölt ki a somogyi erdőgazdaság.

A legfiatalabb versenyző 7, a legidősebb 75 évesen teljesítette a távot. 161 futó előzetesen, további 30 fő a helyszínen regisztrált az erőpróbára. A futóversenyt Jakó Gergely közönségkapcsolati vezérigazgató helyettes nyitotta meg. Valamennyi regisztrált versenyző sikeresen teljesített a Zselici dombokon.  Győzteseket öt kategóriában hirdettek: férfi és női félmaraton, váltó, férfi és női bátorító távokon. A díjazottakat, valamint a legfiatalabb és legidősebb futót Pintér Ottó, a Zselici Erdészet igazgatója köszöntötte.

Természetesen nem maradtak élmény nélkül a családtagok, kísérők sem! A Ropolyi-tó mellett gyerekfoglalkozás és fogatozás várta az érdeklődőket.A verseny végén langallóval, szarvaspörkölttel látta vendégül a SEFAG Zrt. a futókat és kísérőiket, melyet a Zselici Erdészet biztosított.

Ismét jó hangulatú, sikeres rendezvényt zárhattak a szervezők. A szervező SEFAG Zrt. köszönetet mond minden kollégájának a segítségért, akik a futóverseny előkészítésében és lebonyolításában részt vettek!

Forrás: SEFAG Zrt.

Fotók: SEFAG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László