"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Átadták a 146. OEE Vándorgyűlés egyesületi kitüntetéseit és az Év erdésze díjait

Átadták a 146. OEE Vándorgyűlés egyesületi kitüntetéseit és az Év erdésze díjait

Az erdész himnusz hangjaival zárult le a 146. OEE Vándorgyűlés Kaposvárott, ahol az ország majd minden tájáról és a Kárpát-medence számos tájegységéről egybesereglett magyar erdészek tartották éves találkozójukat.

Az egyesületi országos találkozó második napján a Kaposvári Egyetem Auditóriumában a hagyományos ünnepi közgyűlésen vettek részt az egyesületi tagok, a magyar szakemberek, hogy átadják az arra érdemesülteknek az idei év egyesületi és szakmai kitüntetéseit, illetve az Év erdésze díjait.

Örökös tagsági oklevelet vehetett át prof. dr. Gencsi László.

Bedő Albert Emlékérmet kapott Barkóczi István, Dudás Pál és Emmerling Gábor.

Kaán Károly Emlékérmet kapott Halápi Nándor, prof. dr. Horváth Béla és Tóth Gábor.

Decrett József Emlékérmet kapott Kovács Sándor, Mihály László és Plestyák Károly.

Elismerõ Oklevél elismerésben részesült: Bakay László, Dr. Boda Zoltán Dezső Vilmos, Gál Imréné, Kádár Attila, Kálmán Miklós, Lasancz János, Lázár Tamás, Mester Gézáné, Ó Szabó Mihály, Palkovics Zoltán, Szalai Károly, Tihanyi Gyula, Tölgyfa Gábor, Túri Zsuzsanna, Veres Sándor. 

Az ünnepi közgyűlés keretében adták át az Év Erdésze Verseny 2015 díjazottainak is az elismeréseket. Idén az Év Erdésze címet Tóth Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdésze nyerte és vehette át a győztesnek járó serleg mellett az Andreas STIHL Kft. által felajánlott ajándékot. A második helyezett Péter Krisztián, a SEFAG Zrt. erdésze lett, aki a GRUBE Kft. által felajánlott jutalmat vehette át. A harmadik helyen Varga László az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdésze végzett, aki a MOUNTEX Outdoor Kft. által felajánlott díjjal lett gazdagabb.

A kitüntetések átadásának zárásaként Dr. Borovics Attila a NAIK ERTI  intézet igazgatója Dr. Sárvári Jánosnak, a MEGOSZ ügyvezető elnökének nyújtotta át a Vadas Jenő Díjat, mellyel a hazai erdészeti kutatás fejlesztésében kiemelkedő segítséget nyújtott erdész kollégák, évtizedes kitartó munkáját ismeri el az intézet.

Forrás: OEE

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László