2018. 10. 19. Ma Nándor, János, Pál névnapja van. Pontos idő: 19:23
Egyesületi hírek

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot | 2018-04-20

Már több mint hétezer diák jelentkezett

Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

A magyar kormány támogatásával létrejött Vándortábor Programnak köszönhetően a táborozó diákok és tanáraik kedvezményes áron – 21000 forintért – teljes körű ellátásban részesülnek. Az általános iskolai felsős és középiskolás tanulók 14 erdei, vízi és kerékpáros útvonalon fedezhetik fel az ország legszebb erdőit-mezőt, folyóit és hegységeit.

A tavalyi első év az útvonalak bejárásával, a táborhelyek kiépítésével telt. A nyári táborok vezetői a felkészítő képzésre jelentkezett 1400 pedagógus közül kerülnek ki. A maximális létszámmal zajló képzést elvégző tanárok a táboroztatásért külön díjazásban részesülnek.

A vándortáborok szervezői - az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség - mindent megtesznek azért, hogy a táborozóknak igazi élményben legyen részük. A kerékpáros és vízi vándortáborokban a Program biztosítja a megfelelő bicikliket, hajókat és a túrázáshoz szükséges további felszereléseket a résztvevő gyerekek számára.

A táborok többet adnak egyszerű túrázásoknál, élményorientáltan egészítik ki az iskolai földrajz, történelem és biológia órákon megtanultakat a hazai épített örökség, a természeti kincsek és a múzeumok világának bemutatásával. Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a program elsődleges céljának azt tekinti, hogy a fiatalok a virtuális valóság helyett igazi kalandokat éljenek át. Így 20-30 év múlva felnőttként is túrázva, biciklizve, kenuzva adhatják tovább saját gyermekeiknek a természet, a hazai tájak szeretetét.

A gyalogos, erdei vándortáborok útvonalai: Bakonyi (Bakonybél - Huberlaki-turistaház - Bakonybél), Börzsönyi (Diósjenő - Bernecebaráti), Mátrai (Sirok - Galyatető - Fenyvespuszta), Mecseki (Sikonda – Pécsvárad), Pilisi (Pomáz - Visegrád).

A vizes vándortáborok útvonalai: Alsó-Duna (Paks - Kalocsa - Gemenc - Baja), Mosoni-Duna, Szigetköz (Dunasziget - Kisbodak - Ásványráró), Felső-Tisza (Tiszabecs - Szatmárcseke - Vásárosnamény) Bodrog (Sárospatak - Tokaj), Dunakanyar (Esztergom - Visegrád - Római-part).

A kerékpáros vándortábor útvonalai: Felső-Tisza vidék (Kisvárda - Gergelyiugornya - Tivadar - Tuzsér), Észak-közép Magyarország (Esztergom - Börzsöny - Hollókő - Ipolytarnóc), Őrség és Vasi hegyhát (Szentgotthárd - Őriszentpéter - Oszkó), Körösök völgye (Békés - Gyula).

A csoportok 2018. május 31-ig vagy a turnusok beteltéig jelentkezhetnek a táborokba a vandortabor.hu honlapon.

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot
Forrás: NFM
Fotók: OEE
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
A Bükkel ismerkedtek a hazai erdésznők

A Bükkel ismerkedtek a hazai erdésznők | 2018-10-17

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. rendezte az idei országos találkozót


Elhunyt dr. Szász Tibor

Elhunyt dr. Szász Tibor | 2018-10-12

Gyászhír


Elhunyt Merkel Gábor

Elhunyt Merkel Gábor | 2018-10-12

Gyászhír


Trófeamustra az EGERERDŐ Zrt.-nél

Trófeamustra az EGERERDŐ Zrt.-nél | 2018-10-17

Vadászati főszezon értékelés a Mátrában


Fejér megyei győzelem Soponyán

Fejér megyei győzelem Soponyán | 2018-10-17

Vizsla főversenyt rendezett a VADEX Zrt.


Gyűjtött makkból gyarapszik a somogyi rengeteg

Gyűjtött makkból gyarapszik a somogyi rengeteg | 2018-10-16

Októberrel elkezdődött a makkgyűjtés az erdőkben
Imperial22 futárszolgálat