"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

45 pályamű verseng az Erdészeti Lapok szakcikkírói pályázatán

45 pályamű verseng az Erdészeti Lapok szakcikkírói pályázatán

Az Erdészeti Lapok Szerkesztősége és Szerkesztőbizottsága 2020 január végén hirdette meg fiatal szakemberek számára a szakcikkíró-pályázatát, melyre több mint 80 egyetemi hallgató, doktorandusz és fiatal kutató szakember regisztrált előzetesen. A június 30-ig megadott kézirat leadási határidőre összesen 45 pályamű érkezett be. 

A pályázatok a bírálat előzetesen kimunkált munkarendjének megfelelően anonimizálásra kerültek, kódszámmal látták el őket, kategória és tematikai besorolást kaptak.

Ezt követően a pályázatok az elbírálására összehívott és kijelölt, elismert erdészeti, erdészettudományi szakemberekből álló - szükség esetén külső konzulensekkel kiegészített - Bíráló Bizottság elé kerülnek. A több lépcsős, pontozásos bírálás folyamata az ősz során zajlik.

Ennek a folyamatnak a végeztével – várhatóan legkésőbb november közepéig - minden pályázót értesítünk az eredményről.

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra tervezetten az Országos Erdészeti Egyesület évzáró Küldöttgyűlésén fog sor kerülni, ünnepélyes körülmények között. Ennek várható ideje november legvége, december eleje.

Az egyes benyújtott, de nem nyertes pályázatok közléséről az Erdészeti Lapokban, a Szerkesztőbizottság pályaművenként, egyedileg dönt. Megjelenés esetén az érintett pályázót értesítjük.

Amennyiben a pályázóknak szüksége van rá, az Országos Erdészeti Egyesület Titkársága és az Erdészeti Lapok Szerkesztőége hivatalos igazolást állít ki a pályázaton való részvételről és a pályázati anyag befogadásról. Ezt a szándékot kérjük, hogy az OEE Titkársága vagy a Szerkesztőség közvetlen megkeresésével jelezzék.

Forrás: Erdészeti Lapok Szerkesztőség/OEE

Szerző: Nagy László főszerkesztő

Fotók: Media Kogan Page