"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Zambó Pétert választotta elnökévé az Országos Erdészeti Egyesület

Zambó Pétert választotta elnökévé az Országos Erdészeti Egyesület

Az eddigi elnöknek, Zambó Péternek szavazott bizalmat a következő négy éves időszakra az Országos Erdészeti Egyesület küldöttgyűlése a 2014. november 28-án tartott tisztújításon. Zambó Péter így a második ciklust kezdi az Egyesület elnökeként. A küldöttek az országos vezetőség többi tagját is megválasztották, amelynek eredményeként mind az Elnökségbe, mind az Ellenőrző Bizottságba több új ember is bekerült.

Az Országos Erdészeti Egyesület 2014. november 28-án megválasztott Elnöksége:

Zambó Péter – elnök

Kiss László – általános alelnök

Andrésiné dr. Ambrus Ildikó – technikus alelnök

Mocz András – magánerdős alelnök

dr. Oroszi Sándor – az Erdészeti Lapok Szerkesztő Bizottságának elnöke

Dobre-Kecsmár Csaba – régióképviselő, Észak-Magyarország

Gencsi Zoltán – régióképviselő, Észak-Alföld

Köveskuti Zoltán – régióképviselő, Nyugat-Dunántúl

Spingár Péter – régióképviselő, Dél-Dunántúl

Szabó Tibor József – régióképviselő, Dél-Alföld

Szentpéteri Sándor – régióképviselő, Közép-Magyarország

Az Országos Erdészeti Egyesület 2014. november 28-án megválasztott Ellenőrző Bizottsága:

Bak Julianna – EB elnök

Ferenczi Tamás – EB tag

Kolozsvári Ákos – EB tag

Kovácsné Schultheisz Margit – EB tag

Vaspöri Eszter – EB tag

Az új Elnökség 2015. január 1-ével veszi át hivatalát, addig a leköszönő Elnökség ügyvivőként folytatja a működést, és előkészíti az átadás-átvételt.

Újonnan megválasztott elnökként Zambó Péter visszatekintve értékelte az elmúlt négy év eredményeit, és felvázolta a következő időszakra vonatkozó elképzeléseket. Ezek között kiemelt helyen említette egy erdész idősotthon alapításának tervét a Sopronhoz tartozó Új-Hermeszen, valamint az Alkotmány utcai Székház kérdésének rendezését. Az Egyesületi életen belül a szakosztályok működésének kérdését, működési támogatásuk feltételeinek megteremtését nevezte fontos feladatnak. Az új elnökség megkezdi a felkészülést az Egyesület alapításának 2016-ban esedékes 150 éves évfordulójára. Ennek keretében megvizsgálják egy erdélyi vándorgyűlés megszervezésének lehetőségét, és kiemelt programként kezelik a Bedő Albert Emlékház létrehozását a Kovászna megyei Kálnokon. A Kárpát-medencei kapcsolatokat további határon túli helyi csoportok alapításával igyekeznek szorosabbra fűzni. Az érdekképviseleti munkában az erdészeti szakképzés helyzetére és az erdei iskola mozgalom népszerűsítésére helyezik a hangsúlyt.

A szavazatszámlálás szünetében bemutatták Madas András örökös tiszteletbeli elnök emlékiratainak most megjelent elő kötetét. Madas Katalin, a kéziratot felajánló és gondozó család képviseletében átvette a kötet első példányát, és röviden ismertette annak tartalmát. Dr. Sárvári János a könyv szerkesztésének folyamatát mutatta be. A kötet ünnepélyes átadására 2014. december 4-én kerül sor a Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtárban, de az OEE titkárságon 2500 forintos áron már most beszerezhető.

A küldöttek döntöttek még a 2015. évi tagdíjról, amelyet az elnökség javaslata alapján, az alacsony inflációra való tekintettel nem változtattak. Így az aktív dolgozók évente 9600, a nyugdíjasok 3600, míg a tanulók és határon túli tagok 1200 forint tagdíjat fizetnek a 2015-ös évben is.

További képeket a tisztújító küldöttgyűlésről az Egyesületi események képgalériában nézhet meg, a szövegkapcsolóra kattintva!

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Szerző: Lomniczi Gergely

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok