"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az Erdészeti Lapok szak-cikkíró pályázatának kiemelt díjazottja a Magyar Tudományos Akadémián

Az Erdészeti Lapok szak-cikkíró pályázatának kiemelt díjazottja a Magyar Tudományos Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növényvédelmi Tudományos Bizottsága, az Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete, valamint a Magyar Növényvédelmi Társaság február 21-én rendezte meg a 69. Növényvédelmi Tudományos Napok rendezvényét.

A mátrafüredi Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium arról tájékoztatott, hogy Dredor Dominik 14. esti osztályos erdésztechnikus tanuló (a SOE ERTI Erdővédelmi Osztály kutatási asszisztense) és dr. Szmatona-Túri Tünde biológia-földrajz szakos tanárnő a Mikorrhizás kísérleti ültetvény növénykórtani vizsgálata című plakátot mutatta be a tudományos ülés poszter szekciójában, amely közös kutatómunkájukat foglalja össze.

A kutatás témájával kapcsolatban Karnis Pálné intézményvezető azt is hozzátette, hogy Dredor Dominik az Országos Erdészeti Egyesület által az Erdészeti Lapokban meghirdetett cikkíró pályázat kiemelt díjazottja a Mikorrhizálás alkalmazhatósága a hazai erdészetben című írásával. Pályaműve az Erdészeti Lapok CLVIII. évfolyamának 1. számában olvasható.

Forrás: Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, heol.hu

Fotók: Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, heol.hu

Hírszerkesztő: Nagy László