"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az örökerdő kezelési terv készítésének elméleti háttere és gyakorlata - akkreditált online képzés!

Az örökerdő kezelési terv készítésének elméleti háttere és gyakorlata - akkreditált online képzés!

Az Országos Erdészeti Egyesület Örökerdő Szakosztálya a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya által akkreditált, választható kiegészítő képzést szervez 2023. június 7-én (online) felsőfokú és középfokú képesítéssel rendelkező szakszemélyzet részére.

A képzés célja a szakemberek örökerdő-kezelési tervek elkészítésére történő felkészítése. A képzés 20 kreditpontot jelent a résztvevőknek, tematikája az NFK Erdészeti Főosztályának honlapjáról a szakszemélyzeti képzéseknél is letölthető.

Az örökerdő üzemmód áttekintését követően a képzés az örökerdő-kezelési tervek elkészítésére fókuszál, mely két részre tagolódik.

„A” rész: Adott gazdálkodó örökerdő üzemmódú erdeinek kezelésére megfogalmazott általános irányelvek megfogalmazása.

„B” rész: Adott erdőrészletre vonatkozó kezelési terv elkészítése, mely letölthető Excel fájlok segítségével, előre megadott adatokkal gyakorolható. Továbbá a szakemberek megismerkedhetnek az ESZR Örökerdő Moduljának működésével és használatával is.

A jelentkezők a képzésre 2023 május 25-ig regisztrálhatnak az alábbi módokon:

  • A Google fiókkal rendelkezők: https://forms.gle/SXvTyy5XMLHA3jrv9

  • A Google fiókkal nem rendelkezők regisztrálni a csor.attila@pprt.hu címre küldött e-maillel tudnak a következő adatok megadásával: név, lakcím, szakszemélyzeti azonosító kód, ha van külön költségviselő, akkor a költségviselő neve és címe, továbbá vállalkozás esetén adószám és számlaszám is kötelezően megadandó!

A regisztráció akkor elfogadott, ha a megfelelő részvételi díjat legkésőbb 2023.05.25-ig az Országos Erdészeti Egyesület K&H Banknál vezetett 10200830-32310126-00000000 számú bankszámlájára átutalják (normál részvételi díj:12.000 Ft/fő, OEE tag esetén: 10.000 Ft/fő, Örökerdő Szakosztály tag esetén: 6.000 Ft/fő, Pilisi Parkerdő Zrt. munkavállaló: 2.000 Ft/fő).

A közlemény rovatban kérjük az „örökerdő képzést” beírni, továbbá a résztvevő nevét (ha nem azonos a befizetővel), a szakszemélyzeti nyilvántartási számát, OEE tagság esetén a tagsági kártya számát is kérjük megadni. Az utalt részvételi díj beérkezését követően az Országos Erdészeti Egyesület megküldi a részvételi díjról szóló e-számlákat a jelentkező e-mail címére.

Az így befolyt összeg részben az Örökerdő Szakosztály, részben az Egyesület működésének finanszírozását fogja szolgálni.

A regisztráció akkor érvényes, ha a részvételi díj átutalása megtörtént.

A jelenlét igazolása személyes részvétellel, a ZOOM-ba - a regisztrációban megadott névvel és szakszemélyzeti azonosító kóddal - történő bejelentkezéssel (személyt azonosítható módon!) érvényesül. A részvétel az előadás teljes tartalmára kötelező!

A kiegészítő képzés tematikája, részletes szakmai tartalom és ütemezés az OEE Eseménynaptárában, a szövegkapcsolóra kattintva érhető el.

Forrás: OEE Örökerdő Szakosztály

Szerző: Dr. Csépányi Péter

Fotók: Nyitókép:AdobeStock, Szövegtörzs: dr. Csépányi Péter

Hírszerkesztő: Nagy László