"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Választások az Országos Erdészeti Egyesületben - 2018

Választások az Országos Erdészeti Egyesületben - 2018

Az Országos Erdészeti Egyesület elnöksége 2018. március 9-i ülésén megnevezte az Országos Választási Bizottság tagjait és meghirdette a 2018. évi egyesületi választások időpontját. Ezek szerint az országos tisztségviselők személyéről döntő tisztújító küldöttgyűlés időpontja: 2018. november 28. szerda. 10.00 óra.

A tisztújító küldöttgyűlés dönt az elnök, az elnökségi tagok és az ellenőrző bizottság tagjainak személyéről. Ezt megelőzően 2018. szeptember 28. a határideje a helyi csoport és szakosztály választások lebonyolításának. A helyi csoportok és szakosztályok eddig a határidőig megválasztják saját tisztségviselőiket, és ajánlást tesznek az országos tisztségviselőkre. A helyi csoportok emellett küldötteket választanak, és ajánlást adnak a régióképviselő személyére. A tisztújító küldöttgyűlésen már az új küldöttek képviselik a tagságot.

A változatlan Választási Szabályzat a honlapon a Dokumentumok menüpontban olvasható, illetve a titkárságról vagy a helyi csoport és szakosztály tisztségviselőktől elkérhető.

Az Elnökség a régióképviselők javaslatait elfogadva megválasztotta az Országos Választási Bizottság tagjait. Az OVB elnöke Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. A bizottság tagjai: Dr. Marosi György – Nyugat-Dunántúli régió, Ifj. Pintér Ottó – Dél-Dunántúli régió, Bogdán József – Közép-Magyarországi régió; Tóth Gábor – Észak-Magyarországi régió; Nagy Igor – Észak-Alföldi régió, Sere Ferenc – Dél-Alföldi régió és Sebestyén János póttag. A bizottság 2018. május 23-án megtartotta alakuló ülését és közzétette a választások pontos menetrendjét.

A 2018. évi egyesületi választások információi folyamatosan olvashatók a ww.oee.hu honlap egyesületi híreiben, illetve az Egyesületi választás 2018. menüpontban. Az egyesületi tisztségviselőket az OVB és a titkárság e-mailben folyamatosan tájékoztatja a szükséges tudnivalókról. A legfontosabb történéseket, információkat, és majd az országos választás eredményét az Erdészeti Lapok is közli.

Forrás: OEE

Szerző: Szentpéteri Sándor, Nagy László

Hírszerkesztő: Nagy László