"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elhunyt Kovács Jenő

Elhunyt Kovács Jenő

A gyászoló család és az EGERERDŐ Zrt. mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy Prof. Dr. h.c. Dr. Kovács Jenő okleveles erdőmérnök, c. egyetemi tanár, az MTA doktora, nyugalmazott vezérigazgató 2017. január 10-én 86 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunkat 2017. január 17-én 12 órakor helyezzük örök nyugalomra az egri Hatvani temetőben. Lelki üdvéért engesztelő gyászmise 11.30-kor lesz a temető kápolnájában. A család és az erdészeti szakma tisztelettel és szeretettel őrizve emlékét búcsúzik tőle.

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának elvégzése után teljes pályafutása az EGERERDŐ Zrt. jogelődjeihez kötődött 1954-től. Dolgozott Szilvásváradon, Bélapátfalván műszaki vezetőként, erdészetvezetőként, majd 1960-ban Egerbe került előbb főmérnökként, majd 1978-tól igazgató és 1983-tól nyugdíjba vonulásáig vezérigazgató volt.

Munkája mellett folyamatosan képezte magát és több tudományos fokozatot szerzett. 1968-ban műszaki doktor, 1983-ban kandidátus, majd 1994-ben a mezőgazdasági tudományok doktora címet kapta meg.

A szakmai felsőoktatásba is bekapcsolódott, korábbi alma materében a NYME címzetes egyetemi docense 1973-83 között, majd címzetes egyetemi tanára volt.

Számos szakmai és közéleti megbízást töltött be, országos és megyei bizottságok elnöke, társelnöke volt, tevékenységéért számos szakmai és állami elismerést és díjat kapott.

Nevéhez kötődik a Szilvásváradi Szalajka-völgyi Szabadtéri Erdei Múzeum létrehozása. Fő kutatási területe a fa energetikai hasznosítása témakörében zajlott.

Több mint 200 publikációt jelentetett meg, erdészeti kutató és oktatófilmeket készített az utókor számára és nyolc szolgálati találmánnyal is büszkélkedhet.

Az EGERERDŐ Zrt. saját halottjának tekinti.

 

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Túri János