"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az első nap megteltek az Erdei Vándortábor csoportos időpontjai

Az első nap megteltek az Erdei Vándortábor csoportos időpontjai

Idén is hatalmas érdeklődés övezi az Erdei Vándortábort. A jelentkezés első napján a 11 útvonal mind a 242 turnusa megtelt. Ezt követően márciusban még egyéni táborozásra is lehetőségük lesz jelentkezni a diákoknak. Az érdeklődő csoportoknak pedig érdemes figyelni az esetleges lemondások miatt felszabaduló helyeket.

Idén egy teljesen új online felület várta a pedagógusokat, hogy még gördülékenyebben jelentkezhessenek az Erdei Vándortábor különböző útvonalaira. Az új rendszer jól működött, rekordidő alatt elfogytak a szabad helyek, így a minimum 20 fős csoportokban több mint ötezer gyerek számára már biztos ez a remek nyári program. Idén két új útvonal is szerepelt a kínálatban. Az egyik a Bükk, aminek nyugati oldalát fedezhetik fel a táborozók, a másik pedig egy kombinált útvonal, amit a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel karöltve szervezünk, így a táborozók az idejük egyik felét az erdőben, a másikat pedig a vízen tölthetik. Ennek helyszíne a dél-zalai tájegység, ahol a csoportok gyalogosan a dél-zalai erdőket járhatják be, majd a tábor második felében vízre szállva a Mura magyarországi szakaszát ismerhetik meg.  

A diákoknak 2021-ben is lesz lehetőségük egyéni jelentkezésre, ami március elején indul. Az egyéni jelentkezők is több helyszín közül választhatnak majd, a gyalogos vándortábor-vezetőket pedig az Országos Erdészeti Egyesület biztosítja az így verbuválódó csapatoknak. Erről bővebben február végén adunk tájékoztatást.

 

Forrás: OEE, Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Jamrik Máté