"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A vadgazdálkodási és erdészeti szakma fiataljai versenyeztek az Ifjúsági Vadászvetélkedőn

A vadgazdálkodási és erdészeti szakma fiataljai versenyeztek az Ifjúsági Vadászvetélkedőn

XXVII. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő jó példa arra, hogy bemutassuk az erdészeti és vadgazdálkodási szakmát, hiszen ennek komoly hagyományai vannak Magyarországon, melyhez szakképzéseink adják az alapot – hangsúlyozta nyitó beszédében Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár.

Háromnapos vadászvetélkedő kezdődött Mátrafüreden, melyen az agrártárca államtitkára kiemelte a versenyeken való részvétel fontosságát. A diákokhoz szólva az államtitkár elmondta, hogy a vadgazdálkodási és erdészeti hivatásnak az itt lévő versenyzők adják majd a gerincét, dicsérve ezzel a tanulókat, akik az ország szakképző iskoláiból jutottak be erre a versenyre. Kitért arra is, hogy az Agrárminisztérium által fenntartott szakiskolákban minőségi képzés folyik. Ennek is köszönhető, hogy a mátrafüredi erdészeti, mezőgazdasági és vadgazdálkodási szakiskola rendkívül népszerű az elhivatott diákok körében. A versenyzőkhöz szólva Bitay Márton rámutatott arra, hogy a nyelvtudás éppen olyan fontos kell, hogy legyen az életükben, mint a szakma szeretete, a szorgalom és a nyitottság.

A gyermekek tudása rajtunk múlik, fontos feladatul kaptuk, hogy a jövőben jelentkező munkaigényre a jelenben találjunk válaszokat. A tárca egyik kiemelt célja, hogy az erdészetek és a szakiskolák közös munkájának köszönhetően előremutató válaszokat és komoly életpályamodellt nyújtson a tanulók számára - mondta az államtitkár.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: Kovács Zoltán/AM

Hírszerkesztő: Nagy László