"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdésznők Selmecbányán – képgaléria!

Erdésznők Selmecbányán – képgaléria!

Október 11-12-én igazán különleges helyszínen, a magyar erdészet és a magyar erdészek emblematikus felvidéki bányavárosában, Selmecbányán rendezte meg az OEE Felvidéki Helyi Csoportja és az Ipoly Erdő Zrt. az idei Erdésznők Országos Találkozóját.

A majd 100 fős hölgykoszorú a lassan színesedő őszi lombok ellenére is friss erdész zöldbe öltöztette a várost, amelynek patinás szállodájában, a Kammerhoffon álló Grand Matej éttermében nyitotta meg a rendezvényt Zambó Péter az OEE elnöke, földügyekért felelős államtitkár, Bakay László az OEE Felvidéki H. CS. elnöke, Elmer Tamás az OEE főtitkára és Tóth Gábor az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az ünnepi köszöntő szavak és a közösen elfogyasztott ebéd után az Anyaországból érkezett kolléganők és az OEE elnöke megkoszorúzták a 2009-es selmecbányai egyesületi Vándorgyűlésen felavatott Wilckens-emléktáblát, mely egyben az erdészeti tudományok 1807-ben alapított első erdészeti tanszékének is emléket állít.

A közös főhajtás után három különböző program közül választhattak az erdésznők. Kinek-kinek érdeklődése szerint a résztvevők a selmeci városi nevezetességek végig látogatásától egészen a város felett emelkedő Paradicsom-hegy megmászásáig, tartalmasan tölthették el - avatott vezetők kalauzolása mellett - az első nap délutánját.

Az esti program a már hagyományos közös díszvacsorával, az éppen napra pontosan születésnapját ünneplő fiatal kolléganő kedves köszöntésével, szlovák néptáncosok látványos bemutatójával és természetesen, a hely szellemét nem meghazudtolva, selmeci dalokkal, nótázással folytatódott.

Másnap a szlovák államerdészetben dolgozó kollégák segítségével a Szentantali Coburg-kastélyban működő erdészeti és vadászati múzeumot, illetve az arborétumot, valamint egy közeli Pro Silva erdőterületet járhattak be a magyar erdészhölgyek.

Az Erdésznők OrszágosTalálkozóján, Selmecbányán készített további fényképeket az Egyesületi események képgalériában böngészhet, a szövegkapcsolóra kattintva!

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok