"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Jól szerepeltek az ÉSZAKERDŐ-s csapatok az erdőismereti vetélkedőn

Jól szerepeltek az ÉSZAKERDŐ-s csapatok az erdőismereti vetélkedőn

Az élmezőnyben végeztek az ÉSZAKERDŐ Zrt. által támogatott csapatok az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedőn.

A versenyen 176 csapatban mintegy 500 középiskolás adott számot a természethez kötődő ismereteiről. A győzelmet a mosonmagyaróvári „Favágók” csapata szerezte meg. Jól szerepeltek a kelet-magyarországiak is, akiknek indulását – szakmai segítséget felajánlva – az ÉSZAKERDŐ Zrt. szorgalmazta. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium „Földes II. és ÉSZAKERDŐ” nevű csapata a második, az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium „Szent Jánososok (1) és ÉSZAKERDŐ” elnevezésű gárda pedig a hetedik helyen végzett. A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium „Kossuth - ÉSZAKERDŐ 4” nevű csapata a megosztott 9., a „Kossuth - ÉSZAKERDŐ 3” pedig a 20. helyen
fejezte be a versenyt.

Rencsiné Ágh Márta, az erdészeti társaság humánpolitikai osztályvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta: már a részvételi szándékot megtapasztalva nagy volt az örömünk, hiszen 7 középiskolából 23 csapat szerveződött néhány nap alatt. Az volt a szándékunk, hogy megragadva ezt az ismeretterjesztő lehetőséget, szorosabb kapcsolatot építsünk ki a megye középfokú oktatási intézményeivel. Ez várakozáson felüli sikert hozott. Rendkívül jó kapcsolat alakult ki a pedagógusokkal, a lelkes fiatalokkal és a szülőkkel is. Minden versenyzőnek és felkészítőiknek köszönjük az ÉSZAKERDŐ Zrt kollektívája nevében, hogy napi feladataik mellett, időt és energiát fordítottak erre a megmérettetésre is. Április elején baráti találkozót szervezünk számukra.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László