"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megkezdődtek az OEE 150. Vándorgyűlésének kísérő eseményei - képgaléria!

Megkezdődtek az OEE 150. Vándorgyűlésének kísérő eseményei - képgaléria!

Június 19-én az Év Erdésze 2019 szakmai verseny országos döntőjének megnyitójával megkezdődtek az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésének jubileumi eseményei a Tolna megyei Lengyelen, ahol házigazdaként a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és munkatársai várják a kárpát-medencei erdész szakemberek éves seregszemléjére érkező tagságot, kollégákat és vendégeket.


Az Év erdésze szakmai versenyen - mely a Vándorgyűlések kísérő szakmai rendezvénye - az állami erdőgazdaságok által a tavasz folyamán rendezett válogató versenyek regionális fordulóiban a dobogó legtetejére állt 21 hazai erdészetechnikus és meghívott versenyzőként 3 erdélyi és 1 kárpátaljai magyar erdész kolléga vesz részt. A verseny célja az erdész szakma múltban kivívott magas társadalmi elismertségének visszaállítása és ismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása, a szakmát művelők közötti barátságok erősítése. A versenyen az állami- és a magánerdőgazdálkodásban dolgozó erdésztechnikusok vehetnek részt.

A megjelent versenyzőket és kísérőiket a verseny szervezői nevében Gőbölös Péter vezérigazgató, míg a versenyt kiíró Egyesületet képviselve Nagy Frigyes Vince  köszöntötte. A szakmai verseny részleteit Gál László (Gyulaj Zrt.) főszervező ismertette, majd a versenyzőket azonosító sorszámok egyenkénti kihúzása következett.

Az első napon a korong- és golyóslövészeté, illetve a trófeabecslés versenyszámoké volt a főszerep, míg a második versenynapon az összetett írásbeli feladatsor megírására, illetve a szakszerű erdőgazdálkodás minden napos feladataiban szereplő, változatos kihívást jelentő gyakorlati, terepi feladatokra került sor.

A verseny abszolút győztesét, az idei Év erdészét, illetve a további dobogós helyezetteket a 150. OEE Vándorgyűlés ünnepi közgyűlésén hirdetik ki, június 21-én.

További fényképek a Vándorgyűléseink képgalériánkban tekinthető meg a szövegkapcsolóra kattintva!

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László