"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Facebook-oldalt indított az Országos Erdészeti Egyesület

Facebook-oldalt indított az Országos Erdészeti Egyesület

Saját Facebook-oldalt indított az Országos Erdészeti Egyesület. Az oldal célja, hogy a közösségi médiában is felületet kínáljon egyrészt az erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztő programoknak, másrészt megalapozott információkat osszon meg a társadalommal a magyar erdőkkel kapcsolatban.

A tartalmak között így helyet kapnak az Erdei Vándortábor Program, az Erdővarázs Családi Nap, az Erdők Hete rendezvénysorozat, vagy éppen a „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedő történései, de az erdészeti erdei iskolák, a Fa Book erdei fahatározó vagy Az év fája program ismeretanyaga is.

Az oldal kifejezetten a nagyközönségnek szól, célja a szakmai szempontból helytálló forrásokra alapozott ismeretterjesztés. Az egyesület az erdész szakmai közönség, azon belül az egyesületi tagság aktivitására is számít az oldal népszerűsítésében. Használatával olyan komoly eredmények érhetők el, mint a 2018-as év tavaszán kifejezetten a közösségi médiában lebonyolított ismeretterjesztő kampány a klímaváltozás és az erdők kapcsolatáról, amellyel több millió emberhez jutottak el az erdők megőrzésének fontosságával kapcsolatos üzenetek.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László