2018. 09. 25. Ma Eufrozina, Kende névnapja van. Pontos idő: 22:42
Egyesületi hírek

Megalakult az OEE Felvidéki Helyi Csoportja - képgalériával! | 2018-04-20

Egyesülettörténeti jelentőségű esemény Balassagyarmaton

2018. április 20-án Balassagyarmaton, az Ipoly Erdő Zrt. székházának konferenciatermében tartott helyi csoport rendezvényen, a határon túlról érkezett felvidéki erdész kollégák részvételével megalakult az OEE Felvidéki Helyi Csoportja.

Az egyesülettörténeti jelentőségű eseményen köszöntőt mondott Zambó Péter az OEE elnöke, aki kiemelt fontosságú egyesületi célként fogalmazta meg a kárpát-medencei erdészek határokon átnyúló összefogásának ügyét, mely egyben a magyarság nemzeti összetartozásának, a közös szakmai és kulturális gyökerek erősítésének is fontos eszköze.

Megemlítette, hogy az évekkel ezelőtt létrejött Erdélyi Helyi Csoport mára szakmai és közösségi rendezvényekben gazdag aktív egyesületi életet él, s immár több mint 210 tagot számlál. Ezzel az OEE legnagyobb tagságot magáénak tudható helyi csoportjai közé tartozik.

Reményének adott hangot, hogy az eddig is kitartó közösségszervező munkának köszönhetően talán hamarosan a 100. felvidéki helyi csoport tag belépést is együtt ünnepelhetjük. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezés indult a kárpátaljai magyar erdészek egyesületi összefogása érdekében is.

Kiss László az OEE alelnöke köszöntőjében röviden vázolta az önálló felvidéki helyi csoport megalakulása során végzett több éves szervezői munkát, mely a számos nehézség ellenére végül eredményre vezetett. Így 22 taggal, az OEE Alapszabálya értelmében, a felvidéki kollégák kezdeményezhették az eddig egyesületi hovatartozásukat jelentő Balassagyarmati Helyi Csoportból a kiválásukat és az önálló helyi csoport megalakítását. Köszöntője végén az alelnök, az ünnepi alkalom hangsúlyozásaként külön felhívta a jelenlévők figyelmét az Egyesület hármas jelszavára: Szakértelem – Erkölcs – Összetartozás.

Tóth Gábor, az OEE Díj Bizottság elnöke a helyi csoport megalakulás technikai feltételeit ismertette, majd felkérte a felvidéki kollégákat, hogy az idei egyesületi választási évnek megfelelően, 2018. december 31-ig szóló mandátummal válasszák meg a megalakuló helyi csoport tisztségviselőit.

A választás eredményeként a Felvidéki Helyi Csoport ügyvivő elnöke Bakay László, ügyvivő titkára Stastny Gyula, míg a titkár munkáját, az adminisztratív feladatokat segítő titkárhelyettes pedig Nozdrovicka Nikoletta lett. A Felvidéki Helyi Csoport az Észak-Magyarországi régióhoz fog tartozni a jövőben, amely képviseletében az OEE Balassagyarmati HCs tagjai mellett, az OEE Egri Helyi Csoport néhány tagja is résztvett az alakuló ülésen.

Az OEE Felvidéki Helyi Csoport megalakulásának ünnepi eseményén Haraszti Gyula az Erdészeti Lapok Szerkesztőbizottságának korábbi elnöke, jelenleg is aktív tagja tartott átfogó bemutatót az Egyesület történetéről, működéséről, míg Nagy László főszerkesztő az Erdészeti Lapok jelenkori működését vázolta fel néhány fontos szegmens szemelvény szerű felvillantásával, vetített képes előadásában.

A felvidéki kollégák ezután a Nyírjesi Fűvészkertbe tettek látogatást, ahol Szabó Sándor az Ipoly Erdő Zrt. Kelet-Cserháti Erdészetének erdészetvezetője kalauzolta őket. A szakmai program során,  dendrológiai értékek és a helyszín közjóléti funkcióinak bemutatásán túl, többek között tiszteletüket tették a 2013-ban felállított Wagner Károly-emlékkőnél is.

További fényképeket az Egyesületi események képgalériában tekinthet meg a szövegkapcsolóra kattintva.

Megalakult az OEE Felvidéki Helyi Csoportja - képgalériával!
Forrás: OEE
Szerző: Nagy László
Fotók: Nagy László, Haraszti Gyula (Wagner-kő csoportkép)
<< vissza
Szakmai nappal egybekötött tisztújító választás a Kisalföldön - képgaléria!

Szakmai nappal egybekötött tisztújító választás a Kisalföldön - képgaléria! | 2018-09-24

Változások az OEE Győri Erdőgazdasági H. Cs. vezetésében


Választások a borsodi és zempléni helyi csoportoknál

Választások a borsodi és zempléni helyi csoportoknál | 2018-09-24

Miskolcon maradt, Sárospatakon változott a vezetés


Tisztújítás az OEE kelet-magyarországi helyi csoportjaiban

Tisztújítás az OEE kelet-magyarországi helyi csoportjaiban | 2018-09-24

Vezetőség választás Debrecenben és Nyíregyházán


Erdőkkel a klíma védelméért

Erdőkkel a klíma védelméért | 2018-09-18

Agrárklíma 2. projektzáró rendezvény Lakitelken


Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról

Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról | 2018-09-18

Grúz szakember delegáció érkezett hazánkba - fókuszban az örökerdők és a fanyag-kereskedemi lánc


Elkezdődött a 210. tanév Sopronban - videó!

Elkezdődött a 210. tanév Sopronban - videó! | 2018-09-17

A Soproni Egyetem Szenátusa és az Erdőmérnöki Kar Tanácsa tanévnyitó ülése
Imperial22 futárszolgálat