"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Futva fedezték fel a zselici erdők szépségét - OEE "Sportolj tudatosan az erdőben!" program

Futva fedezték fel a zselici erdők szépségét - OEE "Sportolj tudatosan az erdőben!" program

Télváró családi sportnapot szerveztek szombaton a Zselicben. A futók hat és tizenöt kilométeres távot teljesíthettek, de lehetőség volt a Zselici Csillagparkban íjászkodni és lovaskocsival kirándulni is.

Volt, aki már futva érkezett a télváró családi sportnapra a zselici csillagvizsgálóhoz. – Így nem fázunk, míg elrajtolunk – mondta egy kaposvári édesapa, aki az egész családot elhozta magával. A futók hat és tizenöt kilométeres távot teljesíthettek. – Kaposmérőből érkeztünk, nagyon szeretünk idejárni, a nyárköszöntő futóversenyen is részt vettünk – mondta el Kadaravek Judit, aki a FutaMérő csapattársaival fedezte fel a zselici erőket.

Máté Sándor Kaposszerdahelyről érkezett és több mint ötven éve rendszeresen fut. Kedvenc helyei a Zselic és a Tókaji parkerdő. – Nagyon jó az időjárás, nincs hideg idő, csak rosszul öltözött ember – mondta mosolyogva a futó. A forró hársteát és a forralt bort azért sokan elfogadták a pár fokos időben.

Kovácsné Kiss Zita, a SEFG Zrt. kommunikációs referense elmondta: előzetesen kilencvennyolcan regisztráltak az ingyenes rendezvényükre. – Hatvanöten a futásra, a többiek a fogatozásra és az íjászatra jelentkeztek, ebédre babgulyással és langallóval vendégeltük meg a résztvevőket, amelyet a kardosfai hotel személyzete készített – tette hozzá.

A télváró családi sportnapot első ízben rendezték meg a Zselicben az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztályának Sportolj tudatosan az erdőben programjának keretében. – Voltunk  például a Balaton-felvidéken, Visegrád mellett és most ötödik alkalommal Kardosfára érkeztünk, ahol a Sefag Zrt.-vel közösen vártuk a család apraja-nagyját – mondta el Kovács Ferenc, az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztályának elnöke.   

Hozzátette: azt tapasztalják, hogy egyre többen érdeklődnek az erdőkbe szervezett programok iránt és a jövőben is készülnek a családoknak interaktív kikapcsolódási lehetőségekkel.

Forrás: sonline.hu

Szerző: Góz Lilla

Fotók: Lang Róbert

Hírszerkesztő: Nagy László