"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elhunyt dr. Rácz József

Elhunyt dr. Rácz József

Erdőmérnöki oklevelét 1959-ben szerezte meg. Végzés után az OEF 10. sz. Erdőrendezőségénél, Miskolcon, műszaki előadóként dolgozott. 1960-ban tért vissza Sopronba, az Erdőmérnöki Főiskola Szállítástani Tanszékére.

Kezdetben az Erdészeti Szállítástan, majd a tantárgy nevének megváltoztatása után az Erdészeti Útépítéstan gyakorlatait tartotta. Később az Erdészeti szállítástan és az Erdészeti útépítéstan előadására kapott megbízást.

1966-ban a tanszék átvette az Erdészeti Vízgazdálkodástan tantárgy oktatását. Kutatási, műszaki fejlesztési munkái az oktatott tárgyakhoz kapcsolódtak. A tervei szerint megvalósult létesítmények gyakorlati tapasztalatok megszerzésére biztosítottak lehetőséget. Kezdeményezésére indult el a tanszék keretében működő Hidegvízvölgvi Erdészeti Hidrológiai Állomás létesítése.

1981-1984 között az Erdőmérnöki Kar dékánhelyettese volt.

1987-től 1993-ig az Erdőmérnöki Kara Erdőhasználati és Feltárási, illetve átszervezés után az Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Tanszék vezetője lett.

25 könyvrészlet és egyetemi jegyzet írásában vett részt.

Munkáját Erdészeti és Faipari Egyetem kiváló dolgozója, Pedagógus Szolgálatért Emlékérem, Kaán Károly Emlékérem és Pro Aqua Emlékérem adományozásával ismerték el.

 

Forrás: SOE EMK

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László