2018. 10. 19. Ma Nándor, János, Pál névnapja van. Pontos idő: 19:23
Egyesületi hírek

Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része | 2018-07-23

Tizenegyedik kötet, tizennégy erdész életút

A közadakozásnak is köszönhetően megjelent a Gyökerek és lombok 11. kötete. Tizennégy izgalmas erdész életutat olvashatunk a lapjait forgatva.

Bús Mária pályafutását követve érthetjük meg az igazi szakmai elhivatottságot. Balázs István egy korszak megszállott képviselője. Mozgalmas életútjának elbeszélése közben jó néhány szakmai „hálószobatitokra” is fény derül. Fekecs Gábor élettörténetét is számos érdekes esemény színesíti. A felvidéki születésű Geleta Ferencet a második világégés és sok-sok hányattatás után az anyaország fogadta be. Kalandos élete tanulságos.

Goldbach Károly nem mindennapi erdésszé válása izgalmas olvasmány. Kapusi Imre a rendszerváltást megelőző idők reprezentánsa. Szakmaszeretete túlmutat életének eseményein. Papp Mihály és Kertész József szakmai útja a Pilisben találkozik. Az utóbbi több mint erdész: versmondó, idegenvezető, a magyarság és az erdészek igaz szóvivője.

Páll Endre számtalan könyv írója, a vadászat mellett érvel, intimitásokat sem titkolva. Szilágyi László egy szakmailag ellentmondásos korszakban – annak idején kollégái közt is vihart kavarva – nagy bátorsággal fejti ki nézeteit.

Gőbölös Antal pályafutása tanulságos erdészéletúttal ismerteti meg az olvasót. Egykori egyesületi elnökünk, Schmotzer András élete sem a megszokott. Olvasva karrierjét, sok érdekességet tudhatunk meg a politika boszorkánykonyhájából is.

Kárpáti László sem ismeretlen a hazai szakemberek között. Akik a soproni diákhagyományok ápolásában és a természetvédelemben járatosak, élvezettel lapozhatják vallomását.

Barátossy Gábor szüleinek tragikus sorsa felfedi a szocializmus igazi arcát, de a szaktárca életéből is kóstolót kapunk.

Olvassák a sorozat köteteit, tegyék fel a könyvespolcukra! Ennyit megérdemel a szakmánk.

Az Országos Erdészeti Egyesület gondozásában megjelent Gyökerek és Lombok 11. kötete 3000 Ft/kötet áron megvásárolható az OEE Titkárságán személyesen, vagy megrendelhető a Titkárság elérhetőségein (e-mail:titkarsag@oee.hu  tel: +36(1)201-6293) vagy a www.oee.hu honlapunkon elérhető Termék megrendelés alkalmazáson keresztül.

Megjelent a Gyökerek és Lombok legújabb része
Forrás: OEE
Szerző: Pápai Gábor
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
A Bükkel ismerkedtek a hazai erdésznők

A Bükkel ismerkedtek a hazai erdésznők | 2018-10-17

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. rendezte az idei országos találkozót


Elhunyt dr. Szász Tibor

Elhunyt dr. Szász Tibor | 2018-10-12

Gyászhír


Elhunyt Merkel Gábor

Elhunyt Merkel Gábor | 2018-10-12

Gyászhír


Trófeamustra az EGERERDŐ Zrt.-nél

Trófeamustra az EGERERDŐ Zrt.-nél | 2018-10-17

Vadászati főszezon értékelés a Mátrában


Fejér megyei győzelem Soponyán

Fejér megyei győzelem Soponyán | 2018-10-17

Vizsla főversenyt rendezett a VADEX Zrt.


Gyűjtött makkból gyarapszik a somogyi rengeteg

Gyűjtött makkból gyarapszik a somogyi rengeteg | 2018-10-16

Októberrel elkezdődött a makkgyűjtés az erdőkben
Imperial22 futárszolgálat