"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Békés megyében versengenek az ország legjobb erdésztechnikusai - képgaléria!

Békés megyében versengenek az ország legjobb erdésztechnikusai - képgaléria!

Június 20-án Békés megye szívében, Gyula-Városerdőn, a DALERD Zrt. szakmai szervezésében kezdődött el az Országos Erdészeti Egyesület sok évre visszatekintő, hagyományos szakmai versenye, az Év erdésze idei országos döntője. A hivatalos verseny megnyitóra, a helyszín szellemiségéhez is méltóan, a Körös parthoz közel emelkedő erdei kápolna fából ácsolt falai között került sor.

A verseny célja az erdész szakma múltban kivívott magas társadalmi elismertségének visszaállítása és ismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása, a szakmát művelők közötti barátságok erősítése. A versenyen az állami- és a magánerdőgazdálkodásban dolgozó erdésztechnikusok vehetnek részt. A verseny kárpát-medencei kereteit a meghívott erdélyi magyar erdészek részvétele jelenti.
 
 
A megjelent versenyzőket és kísérőiket a versenyt kiíró Országos Erdészeti Egyesület nevében Szentpéteri Sándor ügyvezető igazgató, a szakmai részt szervező DALERD Zrt. képviseletében Spiegel Endre vezérigazgató köszöntötte, míg a szakmai verseny részleteit Puskás Lajos (DALERD Zrt.) főszervező ismertette.
 
 
Az első napon a korong- és golyóslövészeté volt a főszerep, míg a második versenynapon az összetett írásbeli feladatsor megírására, illetve a szakszerű erdőgazdálkodás minden napos feladataiban szereplő, változatos kihívást jelentő gyakorlati, terepi feladatokra kerül sor.
 
 
A verseny abszolút győztesét, a 2018-as Év erdészét, a dobogósokat és az egyes részversenyszámok egyéni győzteseit a szintén Gyulán megrendezésre kerülő 149. OEE Vándorgyűlés ünnepi közgyűlésén hirdetik ki, június 22-én a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.
 

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok