"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Gyertyát gyújtva emlékeztek a baranyai erdészekre

Gyertyát gyújtva emlékeztek a baranyai erdészekre

Az OEE Baranya megyei Helyi Csoportja immár második alkalommal tartotta meg Halottak Napi megemlékezését a pécsi köztemetőben. November 3-án hatan gyűltek össze, hogy a HCS nyilvántartásában lévő 98 pécsi erdész sír közül felkeressenek tízet, és ott pár személyes emlék felidézése mellett gyertyát gyújtva emlékezzenek.

Ez a régi, keresztény gyökerű ünnep erdész szakmához kötött alkalma első sorban a jelen lévő megemlékezőknek fontos, hiszen a felidézett történetekkel az egykori kolléga emléke erősödik bennünk, emléke gazdagodik, tovább él. Másodsorban a sírhoz kijáró család, a leszármazottak számára példa az erdész emberek összetartására.

Bár tudjuk, hogy a megemlékezés csak részleges lehet - hiszen megyeszerte különböző temetőkben számos erdész alussza örök álmát, akik sírját mind felkeresni nem lehetséges -, mégis fontos az emlékek életben tartása.

Az OEE Titkársága és az Erdészeti Lapok Szerkesztősége kéri, várja a helyi csoportok jubileumi évhez kapcsolódó halottak napi megemlékezéseinek, erdész elődök előtti főhajtásainak fényképpel illusztrált rövid beszámolóit, hogy az Egyesületi honlapon, illetve folyóiratunkban közre adja! A képek, kéziratok beküldhetőek a titkarsag@oee.hu, vagy az erdlap@oee.hu e-mail címekre! Köszönjük!

Kapcsolódó korábbi híranyagunk:Halottak Napi megemlékezés az erdész elődökről Vas megyében

Forrás: OEE Baranya Megyei HCs

Fotók: OEE Baranya Megyei HCs

Hírszerkesztő: Nagy László