"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Hátizsákban az erdő”

„Hátizsákban az erdő”

Az erdő, mint pedagógiai tér kalandot, felfedezést, kikapcsolódást jelent, ezért a magyarországi óvodákban a természeti értékek, azon belül is kiemelten az erdő és megismertetése jelen van. Az erdei kirándulások, vagy éppen erdőpedagógus szakemberek meghívása az óvodákba, mind hozzájárulnak a gyerekek ismereteinek bővítéséhez és a téma iránti érzékenyítéséhez.  

A „Hátizsákban az erdő” módszertani gyűjteménnyel az Országos Erdészeti Egyesület a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Célunk, hogy a pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével az óvodapedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha éppen nem áll módjukban ellátogatni csoportjaikkal valamely erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök ugyanis mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.

A pályázaton Magyarországon működő köznevelési intézmények közül az óvodák, egységes óvoda-bölcsődék, (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is) óvodapedagógusai vehetnek részt intézményenként legfeljebb egy pályázattal. A határidőig leadott érvényes pályázatok között sorsolással dől el a nyertesek névsora.

A pályázati online űrlap kitöltésére 2024. március 4-14. között lesz lehetőség.

A nyerteseket 2024. március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján tesszük közzé, valamint a megadott e-mail címen értesítjük.

A program az Országos Erdészeti Egyesület és az Agrárminisztérium együttműködésében valósul meg.

További információk: www.oee.hu/hatizsakbanazerdo2024

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Seres Szilvia - Nagy László