2018. 11. 12. Ma Jónás, Renátó, Jozafát névnapja van. Pontos idő: 20:51
Egyesületi hírek

„Soha többé nem lesz...” | 2017-07-18

Kirándulás Hátszegen és Szászföldön az Erdélyi HCs szervezésében

Sokan vagyunk, akik ma is azt valljuk, amit történelmünkben társaink, a szászok énekeltek himnuszukban: „Szép Erdély, te régi templom/ Zöld hegyeknek oszlopán ...”.

És sokan vagyunk, akik elhisszük a szászok igaz szavú irójának, Adolf Meschendörfernek keserű, de büszke-önérzetes hitvallását: „Ez itt egy maroknyi nép kultúrája, amely minden mástól, még a maga német testvéreitől is különbözik. Különvaló, egyéni kultúra ez, amilyen nem volt, és soha többé nem lesz.”

Ha érdekel a szászok története, el- és itthagyott kultúrája, és érdekelnek Szászföld magyar nevezetességei, valamint a Hátszegen élt, és manapságra szórványba zsugorított magyarság sorsa, szándékosan veszni hagyott emlékei, akkor tarts velünk Dél-Erdélyi kirándulásunkon.

A kirándulás ára 75 000 Ft/fő[1], mely megfizetésére előlegként két részletben kerül sor. Az első részletet a regisztrációs határidőig, míg a másodikat 2017. július 31-ig kérjük megfizetni. Az ár tartalmazza a szállások árát félpanzióval (reggeli+vacsora), valamint a napi ételcsomag árát, a belépők árát, az idegenvezető honoráriumát, az utazással kapcsolatos buszköltségeket. Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítás összegét, melyet mindenkinek egyénileg kell intéznie.

Indulás Budapestről 2017. augusztus 21-én (hétfő), 5:00 órakor az Erdészeti Információs Központ parkolójából (1021 Budapest, Budakeszi út 91.). A résztvevők autói a zárt parkolóban elhelyezhetők. Igény és lehetőség szerint egy útba eső megállóhelyet szervezünk, ahol lehet csatlakozni a buszhoz, és biztonságban lehet hagyni az autókat. Regisztrációkor kérjük jelezni az ezzel kapcsolatos igényt.

Érkezés Budapestre 2017. augusztus 25-én (péntek) 22:00 órakor. Részletes program mellékelten.

Feliratkozni 2017. július 20-ig lehet a +3630/863-9291 telefonszámon, vagy az iharosi.peter@sefag.hu e-mail címen Ihárosi Péternél. A regisztrációval egy időben, de legkésőbb július 20-ig 20 000 Ft előleget kérünk átutalni az UNICREDIT Banknál vezetett 10918001-00000036-96850003 folyószámlára.

Kérjük, hogy minden esetben tüntessétek fel közleményként: OEE Erdélyi kirándulás előleg + részvevő neve. Amennyiben több részvevő díja kerül átutalásra, úgy minden egyes részvevő nevét kérjük feltüntetni!

Számlaigény esetén a regisztrációkor kérjük az alábbi adatok megadását:

  • pontos cím;
  • név, vagy a költségviselő szervezet neve;
  • számlát kérő cég esetén adószám.

A tanulmányútra 28 magyarországi kolléga jelentkezését várjuk, akikhez Erdélyben csatlakoznak az ottani Helyi Csoport képviselői. A létszámkeret beteléséről értesítést adunk ki.

Részletes program az Eseménynaptárban érhető el a szövegkapcsolóra kattintva.

Minden érdeklődő kollégát szeretettel vár az Országos Erdészeti Egyesület Erdélyi Helyi Csoportja!

Erdész üdvözlettel:

 

Ihárosi Péter

Lomniczi Gergely

Sipos Márton

 [1] A részvételi díj a létszám függvényében változhat!

„Soha többé nem lesz...”
Forrás: OEE
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Szentmise a Sziklatemplomban Szent Hubertusz napján

Szentmise a Sziklatemplomban Szent Hubertusz napján | 2018-11-09

A Pálos atyáknál emlékezett az OEE az I. világháborúban elhunyt erdész-vadász-bányász-kohász kollégákraMindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja

Mindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja | 2018-11-09

Főhajtás a somogyi erdész kollégák előtt


Szín- és agancskavalkád az Aranyos-patak völgyében

Szín- és agancskavalkád az Aranyos-patak völgyében | 2018-11-08

Jelentősen csökkent a hibás elejtések száma


A jövő gazdaságának alapja a biomassza hatékony hasznosítása

A jövő gazdaságának alapja a biomassza hatékony hasznosítása | 2018-11-08

BIOEAST konferenciát rendeztek Budapesten


Túl sok fát vágnak ki a szentgáli tiszafásban?

Túl sok fát vágnak ki a szentgáli tiszafásban? | 2018-11-08

Óvják a ritkaságnak számító állományt
Imperial22 futárszolgálat