"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ismerjük meg jobban a minket körülvevő erdőket!

Ismerjük meg jobban a minket körülvevő erdőket!
Szeptember 24. és október 5. között ismét színes programokkal várják a zalai erdők barátait az Erdők Hete programsorozat keretében a Zalaerdő Zrt. munkatársai.
 

A tematikus hetet immár 22. alkalommal rendezik meg szerte az országban, így megyénkben is. Az 1997-es induláskor az akció célja az volt, hogy a laikusok megértsék, nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója. Az idei Erdők Hete jelmondata –„Növekvő erdők Magyarországon” – az elmúlt közel 100 év alatt megduplázott erdők és a további fásítások, erdőtelepítések fontosságára hívja fel a figyelmet.

A zalai programok sora vasárnap vette kezdetét a letenyei erdészet munkatársai által vezetett túrákkal, melyek a következő napokban folytatódnak a Budafai Arborétumban, a Vétyemi Ősbükkösben, valamint a Letenye környéki erdőkben. Október 5-ig több erdészet területén is sor kerül hasonló (illetve gyógynövény- és gombaismereti) túrákra, részben előre bejelentett csoportoknak, részben pedig helyszíni jelentkezés alapján.

Október 2. és 5. között a bajcsai csemetekertet, a csemetenevelés folyamatát tekinthetik meg az érdeklődők. Szeptember 29-én kerül sor a Csácsbozsoki Arborétumban az V. Erdésznapra, október 3-án 15 órától pedig a Kanizsai Futóklubbal együttműködésben őszi élményfutást rendeznek a nagykanizsai Csónakázó-tó körül, az Alsóerdő területén. Találkozási pont a tónál lévő étteremnél. Október 2-án 10 órától – szintén újdonságként – a Zalaerdő Zrt. nagykanizsai központjában véradásra várják az erdőgazdaságok dolgozóit, illetve minden segíteni szándékozó embert.

Forrás: zaol.hu

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László