"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A jövővel felelősen foglalkozó ágazat az erdőgazdálkodás

A jövővel felelősen foglalkozó ágazat az erdőgazdálkodás

Tisztelt Kollégák!

Az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával ismeretterjesztő kampányt indít a klímaváltozás és a magyar erdők kapcsolatáról. Az Erdők Világnapja alkalmából meghirdetett és a Föld Napjáig tartó négyhetes program honlapja a következő webcímen érhető el, a szövegkapcsolóra kattintva: http://klimavaltozas.oee.hu

A program célja kettős: egyrészt minél több ember figyelmét felhívni a magyar erdők szerepére a klímaváltozás hatásainak csökkentésében; másrészt egy társadalmi és szakmai szempontból egyaránt fontos témában egységes, aktív formában bemutatni az erdőgazdálkodást, mint felelős, a jövővel foglalkozó ágazatot.

Fenti célok elérése érdekében a közösségi média programban való részvételre hívom fel az Országos Erdészeti Egyesület tagságát!

Kérem, hogy akik rendelkeznek saját Facebook-profillal, osszák meg az erdőgazdaságok és erdészeti szervezetek Facebook-oldalain a témában minden hétfőn és csütörtökön megjelenő posztokat, vagy hozzanak létre saját bejegyzést, amihez a szükséges képeket a http://klimavaltozas.oee.hu oldalról le lehet tölteni. Szintén itt találhatók az egyes témákhoz kapcsolódó Facebook borító képek (cover photo) is, ami az egyéni profilokban is beállítható.

Tájékoztatásul megadjuk az egyes témák ütemezését:

  • március 26. hétfő: Szénmegkötés
  • március 29. csütörtök: Az erdők hőmérséklet-csökkentő hatása
  • április 3. kedd: Változó környezet
  • április 6. péntek: Idegen fajok
  • április 9. hétfő: Az erdő és a víz
  • április 12. csütörtök: Az erdők oxigéntermelő képessége
  • április 16. hétfő: Erdőgazdálkodás a változó klímában
  • április 19. csütörtök: Rajtad is múlik! – Az ember szerepe az erdők megőrzésében

A kezdeményezéssel az Országos Erdészeti Egyesület folytatja az elmúlt években egyre aktívabb ismeretterjesztő tevékenységét, és a 21. századi eszközök használatával új utakat nyit meg a jelenkorban élő emberek elérésére.

Kérem az egyesületi tisztségviselőket, hogy jelen felhívást jutassák el az Egyesület tagságához, hogy minél többen csatlakozhassanak a közös ágazati programhoz!

Jó szerencsét! Üdv az erdésznek!

Zambó Péter elnök, Országos Erdészeti Egyesület

Forrás: OEE

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László