"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Mindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja

Mindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja

A Kaposvári Helyi Csoport képviselői október 30-án tartották a szervezet halottak napi megemlékezését, felidézve a megye legjelentősebb erdészeti képviselőinek életútját és főt hajtva elhunyt kollégák emléke előtt.

A megemlékezés a Zselici Erdészet területén, Kardosfán, Somogy legismertebb erdész szülötte prof. Dr. Haracsi Lajos emléktáblájának megkoszorúzásával vette kezdetét. Bogdán Balázs, a csoport titkára felelevenítette az erdővédelem terén közismerté vált erdész polihisztor életútját, megidézte gyermekkorát, melynek meghatározó színhelye volt a kardosfai erdészház.

A koszorúzást követően az Egyesület 146. Vándorgyűlésén felszentelt haranglábnál, a Ropolyi tó mellett folytatták a csoporttagok az emlékezést. Báró Inkey és gróf Széchenyi család megyénkben jelentős és az egyesületi tevékenységben való részvételükkel meghatározó földbirtokosok tevékenységének felelevenítésével és elhunyt kollégák emléke előtt tisztelegve zajlott tovább a megemlékezés. Valamennyi erdész előd előtt harangkondítással tisztelegtek az emlékezők.

Forrás: OEE Kaposvári HCs

Szerző: Ihárosi Péter

Fotók: Ihárosi Péter

Hírszerkesztő: Nagy László