2019. 06. 20. Ma Rafael, Dina névnapja van. Pontos idő: 17:06
Egyesületi hírek

Kétmillió hektár erdő költözött a Szabadság térre - képgaléria! | 2018-09-21

A magyar erdők világa mutatkozik be a főváros szívében

Harmadik alkalommal mutatják be az állami erdőgazdaságok Budapest belvárosában a magyar erdők értékeit, és az erdészek természetmegőrző munkáját. A Szabadság téren rendezett III. Erdővarázs Családi Nap keretében közel 600 iskolás számára szerveztek erdei iskola programokat, akik mellett több ezer érdeklődő ismerheti meg az erdész szakma alapjait, kóstolhatja meg az erdei termékeket, és érezheti egy rövid időre a belvárosban is igazi erdei környezetben magát.

Az ország természeti értékeinek legnagyobb része a kétmillió hektárnyi erdőterülethez kötődik, aminek megőrzésében kiemelt szerepe van az állami erdőgazdaságoknak. Az erdész szakemberek munkájuk során nemcsak a fákkal, hanem az erdei életközösség minden elemével foglalkoznak, növényekkel és állatokkal egyaránt, miközben a természetjárás feltételeit is megteremtik, és több tízezer embernek nyújtanak megélhetést. A harmadik alkalommal megrendezett Erdővarázs Családi Napon, 2018. szeptember 21-22-én az erdőgazdaságok ezt a természeti értékekben bővelkedő világot, és elhivatottságot igénylő munkájukat mutatják be a nagyközönségnek a budapesti Szabadság téren.

„Az Erdővarázs Családi Nap célja az erdők népszerűsítésén túl a szemléletformálás és a tájékoztatás. Megelevenedik az erdei növény- és állatvilág, a természetvédelem, az ökoturizmus, az erdészek különleges munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák világa. Mindezt felöleli az állami erdőgazdaságok munkája, akik jelentős társadalmi szerepvállalás mellett közérdekű feladatokat, valamint közjóléti szolgáltatásokat is ellátnak.– mondta az Erdővarázs Családi Nap megnyitóján Nagy István agrárminiszter.

A rendezvényen a látogatók az erdészeti erdei iskolák programjaira alapozva ismerkedhetnek meg az erdei természetvédelem, a faanyag hasznosítás, az erdei turizmus vagy éppen a vadvilág kezelésének mindennapjaival. Erdei termékeket, mézet és lekvárokat kóstolhatnak, mikroszkóppal vizsgálhatják a legapróbb élőlényeket, és kézműves alkotásokat készíthetnek az erdei termésekből.

Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadás színesíti a kétnapos rendezvényt: a fellépők között van Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház társulata. Nem hiányozhatnak a mesék sem a programból: Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat óriásbábjai egy-egy izgalmas történetet elevenítenek meg. A Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója során az érdeklődők megismerkedhetnek a városi környezetben is sikeres állatfajokkal.

A rendezvény egyben a XXII. Erdők Hete beharangozó eseménye is: október 1-7. között országszerte erdőismereti programokkal várják az erdészetek az érdeklődőket. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programsorozat idei témája az elmúlt évszázad erdőtelepítési eredményeinek bemutatása, amit az Agrárminisztérium támogatásával egy ismeretterjesztő filmben is feldolgoznak.

További képeket az Erdővarázs rendezvényről az Egyesületi események képgalériában böngészhet a szövegkapcsolóra kattintva!

Kétmillió hektár erdő költözött a Szabadság térre - képgaléria!
Forrás: OEE
Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza

Június 4-én búcsúztatják prof. dr. Kosztka Miklóst

Június 4-én búcsúztatják prof. dr. Kosztka Miklóst | 2019-05-28

Hivatalos gyászjelentés


Az Év Erdésze 2019. verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél

Az Év Erdésze 2019. verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél | 2019-05-28

A Bódvavölgyi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze nyerte a szakmai megmérettetést


A kocsányos tölgy megóvása a határmenti térségben

A kocsányos tölgy megóvása a határmenti térségben | 2019-06-19

Oak protection - A Mecsekerdő Zrt. és a Horvát Állami Erdők Nasice-i Erdőgazdaság együttműködése


Sikeres odútelep program a Pilisi Parkerdőnél

Sikeres odútelep program a Pilisi Parkerdőnél | 2019-06-19

Tudatos madárvédelem az állami erdőgazdaságban


435,7 milliárd forintot már kifizettek a vidékfejlesztési programban

435,7 milliárd forintot már kifizettek a vidékfejlesztési programban | 2019-06-19

34,2 százaléka az 1274,6 milliárd forintnyi kötelezettségvállalásnak
Imperial22 futárszolgálat