"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A klímaváltozás hatására idegen fajok jelennek meg erdeinkben

A klímaváltozás hatására idegen fajok jelennek meg erdeinkben

Az elmúlt 20 évben több új idegenhonos rovarfaj jelent meg erdeinkben, mint az elmúlt száztíz évben összesen. Az Országos Erdészeti Egyesület figyelemfelhívó programjának aktuális témája az idegen fajok megjelenésére, és az ebből fakadó veszélyekre hívja fel a figyelmet.

A klímaváltozás negatív hatásainak a minél nagyobb biológiai sokféleséggel rendelkező erdők eredményesebben állnak ellen. Ezt a sokféleséget azonban az újonnan megjelenő, idegenhonos fajok veszélyeztetik, amik sokszor tömegszaporodásra képesek, és kiszorítják élőhelyükről az őshonos fajokat.

Aki úgy gondolja, hogy tennünk kell valamit a klímaváltozás ellen, további információkért látogasson el a program weboldalára (http://klimavaltozas.oee.hu) vagy ossza meg az erdészeti szervezetek és partnereik Facebook-oldalain megjelenő posztokat az ismerőseivel, hogy közösen minél több ember figyelmét felhívhassuk az erdők fontosságára!

A honlapon található letölthető plakátok a környezeti nevelés és az iskolai oktatás területén is szabadon felhasználhatók.

A programot a Földművelésügyi Minisztérium támogatja.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László