"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Több stratégiai terület kívánja meg a kormányzat és az OEE együttműködését

Több stratégiai terület kívánja meg a kormányzat és az OEE együttműködését

Több stratégiai kérdés is megkívánja a kormányzat és az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) közötti szoros együttműködést, ilyen például az erdész szakma presztízsének növelése, az erdészeti oktatás fejlesztése, vagy a szakképzett emberi-erőforrás biztosítása - mondta az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára szerdán, az OEE küldöttgyűlésén Budapesten.

Bitay Márton Örs köszöntő beszédében hozzátette, hogy további összefogásra van szükség a jogszabályi környezet véglegesítésében, a vidékfejlesztés szakterületeit illető feladatokban, valamint a társadalmi kommunikációban.

Elmondta, hogy az OEE az agrárium legrégibb és legnagyobb társadalmi szervezete, közhasznú tevékenysége másfél évszázada meghatározza az ágazatot, a mintegy 4500 erdészeti szakember közel 80 százaléka egyesületi tag is.

Bitay Márton Örs kiemelte, hogy a trianoni békeszerződés legnagyobb vesztese az erdészeti ágazat volt, Magyarország a történelmi erdőterületének 84 százalékát veszítette el akkor. Az erdészeknek köszönhetően azóta a magyar erdők kiterjedése megduplázódott, jelenleg Magyarország termőterületének a negyede erdő, a szántó után a második legnagyobb művelési ág.

Hangsúlyozta, hogy a magyar erdővagyon az alaptörvényben rögzített nemzeti kincs.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László