"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Lipicaiak táncoltak a Mátraerdőben

Lipicaiak táncoltak a Mátraerdőben

Lajkó Félix karizmatikus előadóművészete és energikus, magával ragadó zenéje zengett fel július 3-án a Mátra főgerincén, az Ágasvári-réten, a "Muzsikál az Erdő" programsorozat rendezvényén.

A meredeken felszökkenő andezit csúcs alatt pihenésre, letelepedésre, szemlélődésre csábító tágas rét várja a hegység vándorait, közvetlenül az Országos Kék Túra mentén. Egy legendás turistaház mellett, mely azon kevesek közé tartozik az országban, ahol a klasszikus bakancsos-hátizsákos természetjárók is mindig otthon érezhették magukat. A rétet átölelő táj önmagáért beszél:erdők borította hegyek hullámoznak körülöttünk.

Nehéz lenne ennél mesebelibb helyszínt választani egy olyan erdei koncert számára, ahol a zene lüktető - hol erősödő, hol elhalkuló - dallamaira, szilvásváradi lipicai mének járnak csodálatra méltó táncot. Mindezt Kappel Edit lókiképző gesztusainak, mimikájának, varázsos összhangú vezénylő mozdulataira.

Harmónia ember és természet között, a mozgás varázsa, a zene magával ragadó ereje. Feltöltődés a hétköznapok robotoló és sokszor lélekölő terhei között. Ez volt írva az elmélyülten figyelő több száz emberi arcra, a felnőttektől a gyermekekig. Az Ágasvári-réten Lajkó Félix hegedűje együtt élt a lovak lépteivel, hol vágtázó dübörgéssel, hol éppen csak halkan pengetett lépésben. Csak bíztathatok mindenkit, akinek nem volt még ebben a különleges élményben része, ha teheti, ne hagyja ki! Ahogy ehhez hasonló tartalmas és gondolatébresztő  testi-lelki felüdülés várja sok más Mátraerdőn megrendezett koncerten és programon, a "Muzsikál az erdő" rendezvényein.

További képeket az Egyesületi események képgalériánkban tekinthet meg az alábbi képre kattintva!

   

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok