2018. 09. 26. Ma Jusztina, Kozma, Damján névnapja van. Pontos idő: 10:30
Egyesületi hírek

Idén is Muzsikál az erdő a Mátrában | 2018-06-19

Elérhető a rendezvénysorozat részletes programterve - 690 fellépő, 130 program!

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2018. június 18-án az Erkel Ferenc Színház Bernáth-büféjében tartotta tizenötödik évadának sajtótájékoztatóját.


A sajtótájékoztatón Szabó Lajos, a „Muzsikál az erdő” főszervezője ismertette az idei rendezvénysorozat programjait, érdekességeit. 2018-ban a „Muzsikál az erdő” 15. évfordulóját ünnepli, így az idei programsorozat jubileumi, meglepetésekkel, ünnepi pillanatokkal készül.

A 15 éve megfogalmazott küldetés és a célok ma is aktuálisak. Mátraalmáson újraavatják a „Muzsikál az erdő” emlékfát, melyet a tavalyi nagy mátrai vihar kidöntött, megrongált. Gyöngyöstarján – Sósiréten felavatják Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagjának Összetartás plakettjét. Zeneszerzői pályázatot hirdettek a Vox Mirabilis Kamarakórussal közösen kórusmű megírására, a győztes alkotás ősbemutatójára a rendezvényen, Szentkúton kerül sor. A kilenc helyszínen kilenc őshonos fafaj bemutatása történik meg.

Kiemelte, hogy a "Muzsikál az erdő" határokon átívelő és országosan megjelenő rendezvénysorozat, a Mátrai Művészeti Napok nyitónapja a felvidéki Füleken valósul meg, Gyula térségében szerveződő program egy napja a Partiumba látogat. A rendezvénysorozat régiókat köt össze, az országon belül három térségben jelenik meg.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény sikeresen megvalósult májusban Kecskemét térségében, az év legnagyobb eseményének számító „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama június 30-a és július 8-a között várja az érdeklődőket, 690 fellépővel, 130 programmal. Szeptember 28-30-a között kerül megrendezésre a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel, a programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít és erősít.

Szentpéteri Sándor, az Országos Erdészeti Egyesület ügyvezető igazgatója kiemelte az erdei iskoláztatás fontosságát, a lakosság környezettudatosságra nevelését, az erdő közjóléti funkciójának erősítését. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat egy olyan program, amely országszerte népszerűsíti az erdők értékeit, s ezért élvezi az erdészszakma támogatását.

Szokolay Dongó Balázs népdalokat játszott dudán Bartók gyűjtéséből, ízelítőt adva a rendezvénysorozat hangulatából. Az abasári rendezvénynapon a Corpus Harsona Quartettel lép majd fel, ahol Szokolay Dongó Balázs saját népdalfeldolgozásai és Bartók, Kodály átiratok hangzanak el. A koncert érdekessége, hogy eddig még nem írtak kifejezetten harsona kvartettre magyar népdalfeldolgozásokat. Ebből az anyagból egy cd-lemez is készül, melynek ősbemutatója a „Muzsikál az erdő”-n történik meg.

A „Muzsikál az erdő” várja az erdőjáró, művészetkedvelő látogatókat, a régi ismerőseit és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket programjaira. Aki eljön, egyedülálló élményre számíthat, igazi testi-lelki feltöltődésben részesülhet.

Információ, részletes programterv: www.muzsikalazerdo.hu

Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Idén is Muzsikál az erdő a Mátrában
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány
Fotók: Muzsikál az Erdő Alapítvány
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Szakmai nappal egybekötött tisztújító választás a Kisalföldön - képgaléria!

Szakmai nappal egybekötött tisztújító választás a Kisalföldön - képgaléria! | 2018-09-24

Változások az OEE Győri Erdőgazdasági H. Cs. vezetésében


Választások a borsodi és zempléni helyi csoportoknál

Választások a borsodi és zempléni helyi csoportoknál | 2018-09-24

Miskolcon maradt, Sárospatakon változott a vezetés


Tisztújítás az OEE kelet-magyarországi helyi csoportjaiban

Tisztújítás az OEE kelet-magyarországi helyi csoportjaiban | 2018-09-24

Vezetőség választás Debrecenben és Nyíregyházán


Erdőkkel a klíma védelméért

Erdőkkel a klíma védelméért | 2018-09-18

Agrárklíma 2. projektzáró rendezvény Lakitelken


Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról

Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról | 2018-09-18

Grúz szakember delegáció érkezett hazánkba - fókuszban az örökerdők és a fanyag-kereskedemi lánc


Elkezdődött a 210. tanév Sopronban - videó!

Elkezdődött a 210. tanév Sopronban - videó! | 2018-09-17

A Soproni Egyetem Szenátusa és az Erdőmérnöki Kar Tanácsa tanévnyitó ülése
Imperial22 futárszolgálat