"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Mátrafüreden adták át az idei egyesületi kitüntetéseket - képgaléria!

Mátrafüreden adták át az idei egyesületi kitüntetéseket  - képgaléria!

A jövőnk kulcsa erdészeink kezében van: minél több magasan képzett, innovatív és elkötelezett szakemberre lesz szükségünk, hiszen a klímaváltozás hatásai elleni küzdelemben kulcsfontosságú, hogy még tovább növeljük hazánk fával borított területeit - mondta az Agrárminiszter Mátrafüreden, ahol koronavírus járvány első hulláma miatt tavasszal elmaradt Erdők Világnapja alkalmából adományozott minisztériumi szakmai kitünetések  mellett, az OEE ez évi egyesületi elismeréseit is átadták.

A 2020. évi Bedő-, Kaán-, Decrett-díjakat és az elismerő okleveleket Nagy István agrárminiszter, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, és Kiss László az OEE elnöke adta át. Az ünnepséget az országos járványügyi helyzet előírásainak megfelelően tartották meg.

Az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Bedő Albert emlékérmet adományozott

Nemes Zoltán okleveles erdőmérnök részére, a zalai erdőkben végzett kiemelkedő szakmai és közösségi munkájáért. Eredményes tevékenysége évtizedek óta kiterjed az egész országra, sőt élő kapcsolatai révén a Kárpát-medence valamennyi erdőterületére.

Pálmai István okleveles erdőmérnök részére, a Zemplénben kifejtett kiemelkedő közösségi és szakmai tevékenységéért, ahol munkáját kiváló kocsánytalan tölgyesek, véderdők, erdészeti emlékhelyek, megőrzött természetvédelmi értékek, közjóléti létesítmények és közösségi programok emlékei idézik.

Az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Kaán Károly emlékérmet adományozott

Prof. em. Lett Béla aranydiplomás erdőmérnök, egyetemi tanár, a pénzügyi-számviteli szemlélet erdőmérnök oktatásban történő meghonosításáért, az erdővagyon-gazdálkodás során az ökológiai-ökonómiai egyensúly megteremtése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Prof. dr. Rédei Károly okleveles erdőmérnök, az akácklónok és fajták kutatása, a termesztési technológia, fatermesztési modellek kidolgozása, a fafaj agrárerdészeti technológiába történő szerepvállalása terén elért kimagasló eredményeiért.

Az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Decrett József emlékérmet adományozott

Boleman György erdésztechnikus, a mecseki erdők gondozásáért, a reá bízott erdők természetes felújításában, a fiatalabb generáció tudásának elmélyítésében végzett kiváló munkájáért.

Németh Imre erdésztechnikus, a kiskunság állami tulajdonú erdeiben kerületvezető erdészként és műszaki vezetőként végzett munkájáért, az alföldi erdőgazdálkodás technológiai korszerűsítéséért, mindmáig aktív szakmai segítségnyújtásáért.

Tóth János erdésztechnikus, az alföldi tölgyesek természetes felújításában elért sikereiért, kutatói munkájáért, a Fehérgyarmati Erdészet igazgatójaként végzett tevékenységéért.

Az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Elismerő Oklevelet adományozott

Benke János erdőmérnök, a Pincehelyi Erdészet erdőgondnoka részére, a természetszerű erdőkezelés, az erdő- és vadgazdálkodás összhangjának biztosításáért.

Dobos László erdésztechnikus, a Soproni Erdészet szárhalmi erdejének kerületvezető erdésze részére, a szélsőségesen száraz viszonyok között is példaértékű munkásságáért.

Fenesi László erdésztechnikus, környezetgazdálkodási agrármérnök részére, a békési táj erdeinek példás kezeléséért, a gróf Tisza család emlékeinek ápolásáért.

Horváth Gábor erdőmérnök, a Sárvári Erdészet tervezőmérnöke részére, lelkiismeretes szakmai munkájáért és egyesületi szervező tevékenységéért.

Lászka István Attila erdőmérnök, mérnöktanár, a mátrafüredi középfokú szakoktatási intézmény oktatója részére, elkötelezett pedagógusi és méhészeti közéleti munkájáért.

Némedy Zoltán erdőmérnök, a Pilisi Parkerdő Zrt. osztályvezetője részére, az erdőgazdálkodás és a közjóléti kihívások eredményes teljesítéséért.

Vigh Ilona erdőmérnök, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője részére, lelkes és kreatív szakmai munkájáért, aktív egyesületi tevékenységéért.

valamint

Altrichter Sándor erdésztechnikus, a Győri Erdészet kerületvezető erdésze részére,

András Róbert erdőmérnök, az erdélyi Zetelaki Erdőrendészeti Hivatal erdészetvezetője részére,

Babos Imréné erdésztechnikus, a volt  Pörbölyi Erdészet  fűrészüzemének nyugalmazott  dolgozója részére,

Ferbert Mihály erdésztechnikus, a Visegrádi Erdészet mogyoróhegyi erdeinek kerületvezető erdésze részére,

Radó Zoltán erdésztechnikus, a Pécsváradi Erdészet nyugalmazott vadászati műszaki vezetője részére, és

Stastny Gyula erdőmérnök, a szlovák erdészeti hatóság határmenti részleg vezetője részére,

akik az elismerést egy későbbi időpontban veszik át.

Az Erdészeti Tudományos Intézet Vadas Jenő Díjat adományozott

Dudás Béla erdőmérnök, az Egererdő Zrt Mátrafüredi Erdészetének vezetője részére, a szakma országos elismertségét jelentősen javító regionális rendezvények sikerében végzett munkájáért, innovatív vezetői tevékenységéért.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Madas László Emlékérmet adományozott

Adorján Rita erdőpedagógus részére, a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza szakmai programjának kidolgozásáért és vezetéséért, a környezeti nevelők és az erdőpedagógusok képzésében végzett elévülhetetlen érdemeiért.

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton is szívből gratulál a kitüntetetteknek!

A rendezvényen készült összes fénykép a szövegkapcsolóra kattintva az Egyesületi események képgalériában tekinthető meg!

Az online közvetítés felvett videóanyaga az alábbi Facebook lejátszó segítségével nézhető vissza. A videó 9:15 percnél kezdődik. A megjelenítéshez a Mozilla böngészők esetén a Facebook Container funkciót ki kell kapcsolni.

 

Forrás: OEE

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László