"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Még lehet jelentkezni a vándortábor vezető tanfolyam téli képzéseire

Még lehet jelentkezni a vándortábor vezető tanfolyam téli képzéseire

November 25-ig és január 13-ig még lehet jelentkezni a „gyalogos vándortábor vezető” pedagógus továbbképzés téli időpontjaira. A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Az akkreditált képesítést megszerző pedagógusok jogosulttá válnak az Erdei Vándortábor Programban a kísérő tanárok számára nyújtott kedvezmények igénybevételére. A képzésről és a jelentkezésről további részletek a http://www.erdeivandor.hu/kepzes oldalon olvashatóak.

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében megvalósuló képzésre várnak minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt. Az elméleti óráknak a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. A vízi és kerékpáros programokhoz hasonlóan az erdei vándortáborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület is a vándortáborozási gyakorlat újbóli meghonosítására törekszik. A 2017-es teszt év után 2018 nyarán már nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus járta be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis erdőségeit.

A 2018-19-es tanévben zajló „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzés elméleti képzésrészének még elérhető időpontjai:

2018. december 01. (szombat) 9.00-18.00

2019. január 19. (szombat) 9.00-18.00

A gyakorlati hétvégék időpontjai:

2019. április 5-7. Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

2019. április 5-7. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás

2019. április 12-14. Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

2019. április 12-14. Hetvehely, Mókus-suli Erdei Iskola Erdő Háza

2019.  április 26-28. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás

Forrás: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László