"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A magyar erdőgazdálkodás képes története III. (1945 – 1990)

A magyar erdőgazdálkodás képes története III. (1945 – 1990)

A 2016-ban megalakulásának 150. évfordulóját ünneplő Országos Erdészeti Egyesület legszebb hagyományait folytatta akkor, amikor útjára bocsátotta dr. Oroszi Sándor erdőmérnök-történész szerkesztésében a magyar erdőgazdálkodás történetét képekben megjelenítő háromkötetes, egyedi albumsorozatot.

A kiadvány páratlan, eddig nem publikált archív anyagok közzétételével mutatja be a magyar erdészet eseményekben, fordulópontokban, kiemelkedő személyiségekben gazdag fejlődését.

A jelen kötet történeti áttekintésének képei, illusztrációi a vesztes 2. világháború után hazánkban kiépülő szovjet típusú állam-berendezkedés erdőgazdálkodási viszonyait, erdészetszakmai és szakmapolitikai vonatkozásait igyekszik átfogóan bemutatni, egyben bepillantást enged a kommunista állampárt által irányított Magyarország korabeli politikai és gazdasági jellemzőibe is.

A sorozat első kötete a dualizmus kori, míg a második része a két világháború közötti időszak hazai erdőgazdálkodásának bemutatására vállalkozott.

A már korábban megjelent első és második kötet 5800 Ft-os, a most megjelent harmadik kötet 6500 Ft-os áron megrendelhető az egyesület honlapján - www.oee.hu – található Termékmegrendelő alkalmazás segítségével, vagy közvetlenül az OEE Titkárságán keresztül, ahol személyesen is átvehető!

Forrás: OEE

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László