"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megújul az Országos Erdészeti Egyesület Díj Bizottsága

Megújul az Országos Erdészeti Egyesület Díj Bizottsága

Prof. dr. Kosztka Miklós az OEE Díj Bizottságának elnöke hat évig tartó tevékeny egyesületi munka után, 2016 novemberében köszönt le a bizottság vezetéséről. Az elnök levelében többek között a következőképpen indokolta  lemondását: A kaposvári és erdélyi vándorgyűlések voltak az egyesületi és egyéni tevékenységem csúcspontjai, ami után már ésszerű másnak átadni a helyemet.

Az Egyesület elnöksége a 23./2016. (10.07.) elnökségi határozatában a következőképpen mondot köszönetet a 2010-2016 között végzett áldozatos munkáért: Az Országos Erdészeti Egyesület elnöksége jelen határozatban nyilvánítja ki köszönetét dr. Kosztka Miklós professzor, Bedő Albert-díjas erdőmérnök számára, aki hosszú évtizedeken át tartó szakosztályi feladatvállalása után 2010-2016 között a Díj Bizottság elnökeként lelkiismeretes, felbecsülhetetlen értékű munkát végzett az egyesületi kitüntetések rangjának emelése, a kitüntetett tagok megbecsülése, a kitüntetési folyamat méltó lebonyolítása érdekében. Tevékenységét az általa a mérnökképzés során is képviselt precizitás, pontosság és következetesség jellemezte, miközben megbecsülte mások munkáját, szívén viselte a határon túli tagok ügyeit és folyamatosan figyelemmel volt az elismerésre méltó emberi értékekre.

Az egyesület alapításának helyszínén tartott  november 25 -i emléktábla avatás alkalmával Zambó Péter személyesen is köszönetet mondott a sok éves lelkiismeretesen végzett munkáért.

 Dr. Kosztka Miklós

Az elnöki poszt megüresedése szükségessé tette a Díj Bizottság megújítását. Az elnökség a régióképviselők javaslatai alapján a 25./2016. (11.25.) elnökségi határozaban a Díj Bizottság elnökének és tagjainak a következő személyeket kéri fel a 2018-as választásig hátralévő időszakra:

Tóth Gábor elnök,

Szabó Tibor József, az elnökség képviselője,

Bús Mária, a szakosztályok és tanácsok képviselője,

Bogdán József, a Közép-Magyarországi Régió képviselője,

Dufla Ferenc, az Észak-Alföldi Régió képviselője,

Lénártné Orliczki Judit, az Észak-Magyarországi Régió képviselője,

Puskás Lajos, a Dél-Alföldi Régió képviselője,

Ripszám István, a Dél-Dunántúli Régió képviselője,

Zsuppán Ernő, a Nyugat-Magyarországi Régió képviselője.

Szerző: Udvardi Annamária, Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok