"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A mezei juhar az Év Fája 2014-ben!

A mezei juhar az Év Fája 2014-ben!

Az Országos Erdészeti Egyesület új kezdeményezéseként először nyílt lehetőség az idén, hogy erdész tagtársaink és a szakmán kívüli érdeklődők is, az Egyesület új tematikus honlapján keresztül szavazzanak a jövő évi „Év Fájára”, mellyel a 2014. esztendő fafaját választották meg a résztvevők.

Az ötlet kigondolásakor nem számítottunk ekkora mértékű, az Egyesület keretein túlnyúló érdeklődésre. Az online szavazás a megadott másfél hónapos szavazási időszakban folyamatosan aktív volt és két fafaj (mezei juhar, jegenyenyár) között szinte fej-fej melletti „versengést” eredményezett. Az összes leadott szavazatok száma minden elképzelést felülmúlt:5148 szavazat érkezett be a határidőig! Az érvényes egyedi szavazatok alapján a következő végeredmény alakult ki.

Az Év Fája 2014-ben a mezei juhar 1853 szavazattal. Második helyen a jegenyenyár végzett - alig lemaradva az első helytől - 1798 szavazattal, míg a harmadik a vénic szil lett 1497 szavazatot gyűjtve.

Reméljük, hogy az internetes szavazáson tanúsított és nem várt aktivitás jövőre is megmarad, és végigkíséri a mezei juhart, mint fafajt és vele az Év Fája mozgalmat!

Minden szavazónak ezúton köszönjük a korrekt részvételt és a voksokat!

Korábbi kapcsolódó híranyagunk:  Szavazzon az Év Fája 2014-re!

Forrás: OEE

Szerző: Az Év Fája Kuratórium/Országos Erdészeti Egyesület – Nagy László