"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Erdészbált rendezett az Egyesület Siófokon

Országos Erdészbált rendezett az Egyesület Siófokon

2019. február 9-én közel 300 vendég részvételével ismét megrendezésre került a siófoki Azúr Hotelben az Országos Erdészbál, mely rendezvénnyel az Országos Erdészeti Egyesület régi szakmai és egyesületi hagyományt vitt tovább.

Fontosak ezek az ünnepi események a másfél évszázados szakmakulturális tradíciókat ápoló Egyesület életében, hiszen ilyenkor lehetőség nyílik a kötetlen társalgásra és az önfeledt kikapcsolódásra. Az Egyesület meghívását elfogadva az erdészbálon megjelent dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, dr. Nagy István agrárminiszter, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is.

A bálozókat házigazdaként Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke köszöntötte, majd dr. Nagy István miniszter megnyitó beszéde hangzott el.

 

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pohárköszöntőjében kiemelte a magyar erdők, ezen belül az állami erdőgazdaságok és az erdészek szerepét a 2021-ben megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállításon.

A báli forgatag Molnár Miklós alias Pirok népzenész hegedű előadásával kezdődött, amelyet a Somogy Táncegyüttes „Palotás” táncműsora követett. Vidámságot varázsolt az arcokra Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó ízes előadása is.

 

A tombolából befolyt közel 1 millió forintot az Egyesület egészítette ki és felajánlotta az Erdészcsillag Alapítványnak.

Terveink szerint - immár haladó hagyományként – jövő év február második hétvégéjén hasonlóan széles körben invitálhatjuk majd a tagságot és vendégeinket az Országos Erdészbálra.

Forrás: OEE

Szerző: Szentpéteri Sándor

Fotók: Fnégy Stúdió

Hírszerkesztő: Udvardi Annamária, Nagy László