"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az OEE 150. Vándorgyűlés ünnepi közgyűlése a lengyeli Apponyi-kastély kertjében - videók!

Az OEE 150. Vándorgyűlés ünnepi közgyűlése a lengyeli Apponyi-kastély kertjében - videók!

2019. június 21-22-én a Tolna megyei Lengyel község Apponyi-kastélya látta vendégül az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi 150. Vándorgyűlését, melynek házgazdája a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. volt. A Kárpát-medencéből  - az anyaországtól, a Felvidéken, Kárpátalján át Erdélyig bezáróan - összesereglett magyar erdészek a két napos rendezvény első programpontjaként ünnepi közgyűlést tartottak a kastélykertben felállított rendezvénysátorban.

Az egyesületi zászlók kürtszóval kísért hivatalos bevonulása és a magyar himnusz közös eléneklése után Elmer Tamás az Egyesület frissen kinevezett főtitkára köszöntötte a 150. Vándorgyűlésen megjelenteket.

Elmer Tamás OEE főtitkár

Ezt követően nyitotta meg az ünnepi beszédek sorát a házigazda szerepét betöltő Gyulaj Zrt. képviseletében Gőbölös Péter vezérigazgató, aki a pulpitushoz lépve köszöntötte a megjelent egyesületi tagságot, az erdész kollégákat és a vendégeket. (A köszöntő az alábbi videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Gőbölös Péter vezérigazgató, Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

 

A vezérigazgatói köszöntőt követően Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára lépett a színpadra és az egyesületi közgyűlés elé, majd tartotta meg ünnepi beszédét. (A köszöntő az alábbi videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Zambó Péter államtitkár, OEE elnök

Az egyesületi elnök szavai után Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szólt az összesereglett magyar erdész szakemberekhez. (A köszöntő az alábbi videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Jakab István az Országgyűlés alelnöke

Az ünnepi közgyűlés keretein belül „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezéséért felelős kormánybiztosság és az Országos Erdészeti Egyesület együttműködési megállapodást kötött (ld. további cikkünket). A megállapodás aláírása előtt Kovács Zoltán kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tartott ünnepi köszöntőt. (A köszöntő az alábbi videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Kovács Zoltán kormánybiztos, államtitkár

Az aláírási ceremónia után Luzsi József a Nemzeti Agárgazdálkodási Kamara vidékfejlesztési alelnöke, a MEGOSZ tiszteletbeli elnöke lépett az előadói pulpitushoz, hogy a Kamara nevében köszöntse az erdész Vándorgyűlést. (A köszöntő az alábbi videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Luzsi József alelnök, NAK

A beszédek sorát az Országos Magyar Vadászkamara Kürtegyüttesének műsora zárta.

Az OEE 150. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlése az egyesületi kitüntetések és az Év erdésze verseny eredményhirdetésével folytatódott.(Ld. későbbi cikkünket.)

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok, videók: Hazai Vadász

Hírszerkesztő: Nagy László