"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Változások az erdészeti szakképzésben - Az OEE Oktatási Szakosztály elnöke Fehérvárcsurgón

Változások az erdészeti szakképzésben - Az OEE Oktatási Szakosztály elnöke Fehérvárcsurgón

Változások az Erdészeti szakképzésben címmel tartott előadást Andrésiné dr. Ambrus Ildikó az Országos Erdészeti Egyesület Oktatási Szakosztályának elnöke a 2021. június 4-6. között Fehérvárcsurgón megrendezett 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok rendezvényén.

A Károlyi József Alapítvány szervezésében, a Horvát, a Szlovén, a Portugál Nagykövetségek és a Francia Intézet támogatásával került megszervezésre a három napos rendezvény.

Eredetileg a 2020 nyarára tervezett program a Covid járvány miatt elmaradt, így az előadások, kiállítások egy év késéssel, csak most kerültek megtartásra.

Károlyi Angelica grófnő megkeresésére az Oktatási Szakosztály elvállalta az előadást, ami napjainkban igen aktuális volt. A 2019-ben megjelent szakképzési törvény alapján a szakképzésünk, így az erdészeti szakképzésünk is jelentős változás alatt áll.

Az előadás elején egy történeti áttekintésre került sor a hazai felsőfokú és középfokú erdészeti szakképzés kialakulásáról. Ezt követően a jogszabályi környezetből adódó változások bemutatása következett.

Az elődást a díszvendégként jelenlévő Szlovén Erdészeti Szolgálat képviselője is nagy érdeklődéssel hallgatta, aki az előadás végén, melyet folyamatosan tolmácsoltak a külföldi vendégeknek, több kérdést feltéve próbálta értelmezni a nem egyszerű szakképzési struktúra szerkezetét.

A kastély parkjában számos kiállító mutatta be termékeit. A szép nyári napsütésben a szebbnél szebb évelő és egynyári növényekben gyönyörködhettek a látogatók.

Forrás: OEE Oktatási Szakosztály

Fotók: Andrési Pál

Hírszerkesztő: Nagy László