"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűlése

Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűlése

Idén a Tolnai-hegyhát déli részén található Lengyel ad otthont az Országos Erdészeti Egyesület Vándorgyűlésének és ahhoz kapcsolódóan az Év Erdésze Verseny döntőjének. A 2019-es, sorban 150. Vándorgyűlés terepi programjainak és az Év Erdésze Verseny döntőjének házigazdája és szervezője a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

A két rendezvényre 2019. május 10-ig lehet jelentkezni a www.vandorgyules.hu oldal közös felületén keresztül. Ugyanitt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk és a verseny kiírása.

Az Év Erdésze Verseny döntője 2019. június 19-20-án zajlik, első nap a lövészet és a trófeabecslés zajlik, amit második nap követnek az elméleti feladatok és a terepi versenyszámok.

A 150. Vándorgyűlés programja 2019. június 21-én, pénteken délután az Ünnepi Közgyűléssel kezdődik, amit esti baráti találkozó követ. A térség szakmai és kulturális érdekességeit 13 terepi program mutatja be 2019. június 22-én, szombaton.

A rendezvényre a magyarországi és a Kárpát-medencei magyar erdészek közösségét várják a szervezők, köztük az állami és magán erdőgazdaságok dolgozóit, az erdészeti és természetvédelmi hatóságok szakembereit, az erdészeti oktatásban dolgozó tanárokat és diákokat, illetve az Országos Erdészeti Egyesület minden tagját és partnerét.

A 150. Vándorgyűlésen 600 szállóvendég és összesen 700 vendég fogadására van lehetőség. A helyek feltöltése a jelentkezés sorrendjében történik, így javasolt minél hamarabb kitölteni a regisztrációs felület jelentkezési adatlapját.

További információk a www.vandorgyules.hu oldalon olvashatók, vagy a vandorgyules@oee.hu címen kérhetők.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: OEE/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László